Tämä sivu tai artikkeli on poistunut käytöstä Espanja.org:in uudistumisen yhteydessä, jonka vuoksi sen sisältö voi olla puutteellista.

Pieni paseo Palmassa

Olimme sopineet kokoontumispaikaksi oppaamme "Pyryn" kanssa PLAZA ESPAÑAn. Pyry kun asuu siella suunnalla,tosin ei aivan lahistolla.
PLAZA ESPAÑA aukiota vartio Jaime 1 "El Conquiatador".
Pyry kertoi etta vastapaata aukiota loytyy hyva infopiste,seka useimmat bussi-ja -junayhteydet saaren muihin osiin.Niin ja olihan siella METROKIN.

Jatamme aukion,ohitamme MERCADO DE OLIVARin,ja saavumme ostoskatu
SAN MIGUEL´ille. Lahella myos VIA SINDICATO katu.Me tytot haluamme tietysti tutkia kauppoja,joten paatamme etta pojat menevat siksi aikaa aamuhuurteiselle PLAZA MAYORiin. Siella he meita odottaessa voivat seurata "katutaiteilijoita" tai ostella kasityotaitteen tekijoilta
meille pienia "yllatyksia",niistahan me tytot pidamme.

Olemme tehneet joitakin ostoksia ja lahdemme noutamaan poikia,jotta retki jatkuisi.Kohteliaat pojat tietenkin kantavat ostoksemme.
Matka jatkuu kohti AYUNTAMIENTOa(kaupungintalo),ja pysahdymme kuvaamaan sen edessa olevaa OLIIVIPUUta. Oppaamme Pyry kertoo jostain lukeneensa etta kyseinen puu on yli 500v.vanha.Ooooh,me ihastelemme,pojat
ihastelevat IKEAN moopeliautoa.


Siirrymme sivukadulle,opas vaikuttaa hieman epavarmalta...jaaha tulimme
SANTA EULALIAN aukiolle,jossa myos saman niminen kirkko. Hiljennymme hetkeksi, samaa ei voi sanoa aukion penkeilla paivaansa viettavista "pedrojuanluiseista",elakelaispapat keskustelevat kiivaasti politiikkajalkapallosta.Matka jatkuu,ohitamme yhden pation. Pyry kertoo etta Palmasta loytyy useita
patioita,joihin voi tutustua ASIATUNTEVAN oppaan opastuksella,sitahan tama meidan Pyry ei ole,sen tulimme huomaamaan pian...Eksyimme kujilla,tama ei ole mitaan outoa kun Pyry on asialla,mutta han pitaa eksymisesta,silloin kuulemma aina loytaa jotain uutta,kuten tallakin kerralla
tama JARDIN DEL BISBE,sieva pieni puutarha.Paikallinen pedrojuanluis neuvoo Pyrylle suunnan KATEDRAALIIN,jonne taisi olla 100m etaisyys.(epailen suuresti oppaamme Palman tuntemusta)
Saavumme katedraalin LA SEO luo josta meille avautuu nakymat PARK DE MARiin, seka Palman lahdelle. Kaupunki jarjestaa heina-elokuussa iltaisin
ilmaisia elokuva/tanssi/musiikki esityksia,joissa Pyrykin joskus piipahtaa,jos ei siella pellollaan ole.

Joka lomalla on jotain nahtava ja meille se on nyt KATEDRAALI,ja kaymme myos vierella olevassa PALACIO DE ALMUDAINAssa. Se on entinen kuninkaan
recidencia,ja kuulemma edelleenkin siella jarjestetaan kaikki tarkeammat tapaamiset/illalliset. Siella on myos MUSEO. Pyrya se ei kiinnosta joten han jaa ulos tupakalle.


Poikia alkaa taas janottaa,joten suuntaamme pikavisiitin lahistolla olevaan entiseen kauppahuoneeseen LA LONJAan, vieresta loytyy myos MERIKONSULAATTI. Alue missa nama sijaitsevat on suosittu illanviettopaikka
paikallisille,ravintoloineen ja baareineen. Pyry tunnusti myos joskus kaynneensa siella,suosikkeinaan upea ABACO,seka musiikki"clubi"BARCELONA.
No nyt olisi vasmasti aperitiivin aika ,eika pojat tietenkaan kieltaydy.
Pyry vie meidat yhdelle suosikki terasseilleen CAFE CAPUCCINOon. Tytoille vermutti ja pojille...huurteiset. Ihailemme vastapaata nakyvaa PLAZA DE LA REINAn suihkulahdetta ja ohi ajavaa TURISTIBUSSIA.

Kiire tuppaa paalle joten matka jatkuu PASEO DE BORNEn kautta PLAZA JUAN CARLOSiin,emme siis piipahteneet POSTITALOLLA,kuten emme myoskaan parfyymiliikkeissa.Turistibussi tulee uudestaan vastaan.No nyt me tytot saavuimme "paratiisiin",taalta loytyy halvempaa ja kalliimpaa
ostettavaa ai,ai,ai! Pojat jaavat.. huurteisille BOCHin terassille..Tutkimme Zara,C & A, HM, jatkamme kulkuamme JAIME3:sta ylospain ,LOEWE,CORTEFIEÑD,PEDRO DEL HIERRO,kultaakimallusta,kenkaalaukkua,aaaaaah.Ostoksia teemme myos EL CORTE INGLESissa joka taalla on "miniversio".Isompi loytyy AVENIDAS DE ROSSELLOn kadulta.
Paatamme viela vilkaista pikaisesti PASEO DE MALLORCAN,ennenkuin palaamme poikien luo.


Nalkaiset pojat odottavat,ja Pyry ehdottaa etta menisimme "tapeolle".Union kadulta loytyy Pyryn suosikkipaikka TAST,todella hyvat pinxot ja loytyy myos annoksia isompaakin nalkaan.Toinen vaihtoehto olisi selantakana oleva LIZARRAN,jos TAST satuu olemaan taynna.Mutta meilla oli tuuria,huomaan etta Pyry nauttii tallaisesta ruokailumuodosta...se kylla nakyy myos hanen vartalostaan.No niin retkemme alkaa lahestya loppuaan,viela on kuitenkin matkaa Plaza Españalle,jatkamme Union katua ja kohtaamme Pyryn mielesta yhden Palman kauneimmista rakennuksista EDIFICIO WEYLER. Se on aikasemmin toiminut hotellina,nyt kuuluu La Caixa saatiolle. Siella kiva baari...pojat ei enaa huurteisia.. seka kirjakauppa .Kadun toisella puolelle TEATRO PRINCIPAL ja basaareita.Piristaaksemme tylsaa hotellihuonetta ostamme varikkaat kukka-asetelmat
LA RAMBLAltaKukkarot ovat keventyneet mutta jotain pienta olisi kiva vieda tutuille,joten suuntaamme OLMOS kavelykadulle,sielta loytyy vaatteista huonekaluihin,mutta paadymme ARTESAANI saippuoita myyvaan puotiin.
Hyva valikoima ja "uudenlainen" tuliainen.Jatkamme katua ylospain ylitamme San Miguel kadun ja Pyry esittelee meille
viela yhden,Baleaarien herkkuja myyvan puodin,sielta mukaamme juustoa ja likooripullo, rohkeammat ostavat SOBRASADAa ja CAMAIOT leiketta.Olemme saapuneet takaisin Plaza Españalle,ja taytyyhan meidan viela se metro-asemakin nahda. No oliko se nyt niin ihmeellinen?

Paiva ja rahat kuluivat nopeasti.Opas olisi voinut olla patevampi(emme suosittele) mutta jai kuitenkin tunne etta TÄNNE TULLAAN UUDESTAAN!