Tämä sivu tai artikkeli on poistunut käytöstä Espanja.org:in uudistumisen yhteydessä, jonka vuoksi sen sisältö voi olla puutteellista.

Hidalgo – osumia Espanjassa 1


Enhän minä sitten minnekään pankkiin eilen ehtinyt, kun ne sulkevat täällä ovensa kesken päivää ja Loponenkin lähti jonnekin hotelliin asumaan tehtyään sitä ennen viisaasti sovinnon ja luvaten ottaa ihan lähipäivinä yhteyden keskinäisten seikkailujemme voimaan saattamiseksi. Viimeistään maanantaina sitten.

Yksin ei ole hyvä olla ja kun vielä jouduin vartioimaan varallisuuttani, ei levollisesta yönvietosta tullut mitään, mitä suren vilpittömästi sillä kaksi kertaa lepoon jo vaivuttuani tapasin unessani viehättäviä vähäpukeisia naisia, juuri sellaisia joista mielelläni haaveilen, kun yht’äkkiä kesken kaiken siihen saapuu Sohvi joka suureen ääneen ryhtyy minua sättimään. Tietenkin heräsin omaan itkuuni, johtuen onnettomuudesta joka esti minua nauttimaan miehuudestani aidon naiskauneuden äärellä.

Aamu oli yksinäinen ja koska en saanut kotona aamiaista, jonka valmistamisen piti olla Loposen vastuulla, joten jouduin etsimään einettä muualta. Varmuuden vuoksi menin aina Thelman pullapuotiin asti, missä sain juuri niin laihaksi jätettyä Pauligin kahvia, kuin sen mielestäni pitääkin olla, sekä siellä tekivät pyynnöstäni tuhdin kinkkuvoileivän, jonka päälle tosin laittoivat aivan liian ohuita kaupan siivuja. Mainitsinkin heille pyynnön ostaa kinkun palasina ja siitä sitten veitsellä leikata reilumman puoleisesti, silleen kuin Sofialla (Sohvi) on ollut aina tapana minun voileipäni valmistaa. Lähetin Sofialle kiitollisen ajatuksen, mutta en ryhtynyt ikävöimään vaan jatkoin matkaani.

Pankiksi minulle oli suositeltu konttoria, joka sanoo puhuvansa kaikkien asiakkaiden kielillä ja siksi meninkin sinne ja sanoin suomeksi päivää. Äkkiä katsoen en nähnyt paikalla ketään muuta suomalaista, kunnes nuori neiti vilkutti minulle tiskin takaa ja vakuutti epäilyksistäni huolimatta, että rahani jäävät heillä varmaan talteen ja lupasi myös, että vastakirjani on virallinen ja sen esittämälläkään ei kukaan muu voisi laittomasti nostaa rahaa tililtäni. Minun itseni tulisi todistaa olevani itse itseni esittämällä passini.

Missähän hotellissa Loponen asuu? Kävin kysymässä häntä Hostal Nevadasta, missä sanottiin ettei sen nimistä asukasta ole heillä. Neuvoivat kysymään Bar El Rociosta, josko hän olisi käynyt siellä syömässä tai Bar Cocina Witistä, sillä siellä on herra, joka on ainakin tietävinään ainakin tärkeimpien paikkakunnalla vierailevien merkkihenkilöiden oleskelun, koska hän on itsekin paikallinen ”julkkis”.

Päätin kuitenkin vähät välittää Loposesta tänään ja menin kalasavustamoon ostamaan itselleni palasen savulohta, jonka sitten nautitsin läheisen puiston penkillä katsellen, kun vanhemmat miehet pelasivat kuulapeliä ”petanque” joka on sentään hieman järkevämpää kuin golf.

Olen nyt sanomattoman väsynyt ja päättänyt myöntää itselleni koko viikonlopun yli jatkuvan vapaapäivän. Tänä aikana nyt huilin vain ja muistelen niitä hetkiä, joita olemme Sofian (Sohvi) kanssa Espanjassa viettäneet. Täällä hän on ollut jotenkin toisenlainen. Tosin en häntä ikävöi ollenkaan, mutta voihan sitä mietiskellä, kunnes tulen kohtaamaan Espanjassa elämäni naisen!

Hieman haikein mielin,

Tuuno K. Takiainen
Hiljainen hidalgoLatojan huomautus: Lukekaapa uudelleen Tuunon kirjoituksen viimeinen lause. Tyypillinen suomalainen pölhö ulkomaanmatkalla. Helppo nakki. Mies on valmiiksi rakastunut, joten nyt puuttuu enää kohde.