Tämä sivu tai artikkeli on poistunut käytöstä Espanja.org:in uudistumisen yhteydessä, jonka vuoksi sen sisältö voi olla puutteellista.

Hidalgon syrjähyppy


Iloista vappua kaikille!

Olen juuri palannut kotiin yöjalasta mentyäni sittenkin apteekkarin vappuaaton naukkaajaisiin hänen yllyttämänään ja avustuksellaan. Kuten olen jo aiemmin kertonut, on Sohvi (Sofia) sulkenut minut työhuoneeseeni pienoistietokoneeni kera eikä hän ole vieläkään lukuisista aneluistani huolimatta, joita olen esittänyt suljetun oven kautta huudellen, suostunut rauhanomaisiin sovintoneuvotteluihin kanssani mistä johtuen olen uudelleen tuohtunut hänen epäkunnioittavaa käytöstään kohtaan.

Myöskään ruokahuolto ei ole toiminut Sohvin (Sofia) toimesta, joten olen joutunut turvautumaan niihin keinoihin, joita olen juoninut elatuksekseni ystäväni apteekkari Waldemar Loposen suosiollisella myötävaikutuksella toimien työhuoneeni ikkunan kautta minkä alle apteekkari on nyt, lämpötilojen sulatettua viimeisetkin lumikinokset pihamaaltani, tuonut liiteristäni, jota en yleensä lukitse, puulaatikon asettaen sen lappeelleen siten, että se toimii ulkopuolella ikäänkuin kulkutieni portaana.

Sitä kautta olen myös käynyt kolkuttamassa ulko-ovelle, jota en voi avata avainteni sijaitessa eteisen naulakkoon jättämäni Burberry-trenchcoatin (jonka olen ostanut Stockmannin tavaratalosta erään Helsinkiin suuntautuneen matkani aikana ja joka maksoi hirveän paljon, mutta oli myyjättären, joka oli varsin kaunismuotoinen nuori nainen joskaan ei osannut puhua äidinkieltämme virheettömästi ollen sukujaan ruotsinkielinen, mukaan heidän parasta laatuaan oleva päällystakkinsa) taskussa minne ne jäivät edellisen ulkonakäyntini, jonka suoritin normaaleissa olosuhteissa viimeisen mökiltä saapumispäivämme iltana.

Kolkuttaessani ja huutaessani kuitenkin kultivoituneeseen sävyyn esitettyjä uhkauksia tulevista paljastuksistani vaatien Sohvia (Sofia) avaamaan omistamani pientalon oven hän on ainoastaan kopistellut sisäpuolella korkokengissään, minkä olen saattanut kuulla ovenkin läpi, vaikka hän ei ole minulle mitään vastannut.

Kun sensijaan sen jälkeen menin takaisin huoneeseeni toistaen uhkaukseni pientietokoneen kautta maailman tietoon saatetuista häväistyksistä paljastaen Sohvin (Sofia) äärimmäisen kataluuden sekä petollisten keinojen tuottamat kärsimykset itselleni, hän vastasi huudellen hävyttömään äänensävyyn olevan mahdotonta että huutelija olisin minä, koska en mukamas ole työhuoneessani koska olen hänen kuulemansa mukaan ollut ulkona enkä ole siten voinut palata huoneeseeni, koska sen ovi on lukittu eikä minulla ole sitäpaitsi avaimianikaan, jotka hän on takavarikoinut eteisen naulakossa sijainneenaidon Burberry-takkini (josta maksamaani perin korkeaa hintaa hän ei ikinä tule antamaan minulle anteeksi tuhlattuani hänen mukaansa ylisuuria summia yhteisistä varoistamme pelkästään omahyväisyyteni vuoksi) taskusta.

Mutta eilen illalla siis läksin yöjalkaan saapuen verraten aikaiseen aikaan ystäväni apteekkari Waldemar Loposen poikamiesasunnolle, joka sijaitsee välittömästi hänen apteekkirakennuksessa sijaitsevan apteekkinsa takahuonetilojen takana.

Koska en ollut taaskaan saanut syödyksi mitään, päätimme yhdessä aloittaa naukkailutilaisuuden vierailemalla vaaleatukkaisen rouvan ylläpitämällä nakkikioskilla, joka sijaitsee linja-autoaseman vierellä ja niin sinne menimmekin tilaten minulle kolme lihapiirakkaa halkaistulla grillimakkaralla, mutta ilman ilmavaivoja tuottavaa sipulia.

Samalla jo sitä ennen nauttimani ensimmäinen naukku oli saanut vereni kuumenemaan semminkin, kun tunsin yltyvää ärsyynnystä Sohvia (Sofia) kohtaan hänen moukkamaisen käytöksensä, jota ei tosin ole syytä kummastella hänen alhaisen perhetaustansa vuoksi, paikkakuntamme entisen ja viinaankin menevän kappalaisen tyttärenä joka on kasvanut aikuiseen ikäänsä verraten epämääräisissä olosuhteissa verraten itseeni, joka olen sivistyneen kodin kasvatti halliten myös kohteliaisuuden ja hyvien tapojen mukaiset eleet, joiden mukaisesti kiitinkin vaaleatukkaista rouvaa, joka on itse asiassa elävän leski erottuaan miehestään, joka poistui samantien paikkakunnalta missä oli toiminut aikaisemmin hanttimiehenä erilaisilla rakennustyömailla.

Siis katsoin rouvaa syvälle hänen sinisiin silmiinsä kiittäen taitavasti valmistetuista lihapiirakoista vaikka tiesinkin hänen ne valmiina myyntiinsä hankkivan, mikä toisaalta vain parantanee niiden makua, sillä tämän rouvan keittotaidoista en osaa arvella kovin myönteisiä arvioita sen mukaisesti miten hänen miehensä oli laihanpuoleinen sekä kalvakka huolimatta vaimonsa runsaanpuoleisesta rehevyydestä, joka puolestaan nyt pisti silmääni tuottaen myös kihelmöivää tyydytystä nivusissanikin, mistä myöhemmin apteekkarille kertoessani sain kuulla hänen kokeneen lausuntonsa mukaisesti sen, että kyseessä saattaa olla rakkauden oire, minkä kunniaksi otimme yhdet näkäräiset.

Nyt kuuluu työhuoneeni suljetulta ovelta kiivasta kolkutusta mistä päättelen Sohvin (Sofia) vaistonneen minun työskentelevän jälleen pienoistietokoneeni äärellä ja haluavan nyt sanoa sanasensa siitä, mitä voin maailmalle paljastaa hänen oudoksuttavasta menneisyydestään, mistä olen tähän mennessä tyystin vaiennut.

Siirryn siis ovelle tiedustellakseni hänen asiaansa mutta palaan myöhemmin ja tulen kertomaan teille sekä siitä, mitä tapahtui myöhemmin vappuna nakkikioskin vaalean rouvan saavuttua seuraamme, minne olin hänet hurmioisessa epähuomiossani kutsunut sekä siitä, mitä olemme apteekkari Waldemar Loposen, joka on hyvä ystäväni, kanssa päättäneet tulevaisuuden suunnitelmiksi. Minun tulee mennä nyt.

Tuuno K. Takiainen
Hidalgo ja herrasmies