Tämä sivu tai artikkeli on poistunut käytöstä Espanja.org:in uudistumisen yhteydessä, jonka vuoksi sen sisältö voi olla puutteellista.

Pieni maaseutukierros

Pieni maaseutukierros alkoi Torre de Marista 27.10.06 tyttäreni perheen ja heidän ystäväperheen voimin. Jostain syystä tyttäreni lapset Teemu ja Noora valitsivat ukin….siis minut toisen auton kuskiksi ja matkan oppaaksi. Matka suuntautui Velez-Malagan kautta Viñuelaan, jossa ensimmäinen ihmetys sinisenvihreä järvi avautui eteen. Kohta alkoi kiipeäminen vuoren rinnettä kohti Venta de Zafarrayaa.


venta de zafarraya

Josta A-335 pitkin kohti Alhama de Granadaa. Matkan puolivälissä alkoi kahvihammasta kolottaa, pysähdys ”takkabaariin”, aasin ja strutsin ihasteltuamme, poekkesimme sisätiloihi cafe con lechelle ja americanolle ja tietenkin nähtyämme kinkkurivistön, alkoi makuhermoja kutittamaan. No se tuska poistui makoisalla serranolla ja verisuonistoo puhdistavalla iberico läskillä.


iberico, serrano

Alhamassa ensimmäinen kohde oli kirkon vierestä avautuva henkeä salpaava näkymä maanvajoamaan.


alhama de granada

Kohta matka jatkui kohti balneariota, kohti hoitolan seinästä juoksevaa kuumaa mineraalirikasta vettä sisältävää ”kansan lätäkköä”.


balneario

Tietekin olisi ollut mahdollisuus mennä sisään itse balneaarioonkin, mutta ”lätäkön” eksoottisuus viehätti enemmän.

N. 20 min pulikoinnin jälkeen alkoi maha möyriä sen verran, että jotain olisi tehtävä. Autojen nokat kohti Lojaa ja Riofrioa ja mielestäni kylän parhaat kalat tarjoavaan kirkon vierellä olevaan ravintolaan, maittavalle trucha-aterialle. Siellä truchaa oli tarjolla navarra, genovesa, a la casa, a la plancha ja ahumado.


trucha

Tällä kertaa voiton vei 3 navarraa , yksi genovesa ja lapsille a la plancha ilman mitään kastikkeita. Liekkö lätkäkössä lätreeminen herättänyt ruokahalut, kun lautasilla ruokailun jälkeen pelkät ruodot.. Kerrassaan mainio lounas kera juustoineen , salaatteineen ja jälkiruokineen.

Paluumatka suuntautui juna-aseman kautta kohti Alfarnatejoa, josta laskeuduimme pientä campotietä alas Periannan suuntaan, matkan puolessa välissä toinen autokunta otti suunnan kohti Riogordoa, Malagaa ja Torremuellea, me jatkoimme Periaanan ja Viñuelan


viñuela

kautta kotiin Torre del Mariin. Sellainen pieni mukava maaseutukierros meillä.