Vasikka?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Vasikka?

  • Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä bhajee bhajee 10 vuotta sitten.
Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Niin, sanakirjan mukaanhan se on ”ternero/ternera”. Minkähän ikäistä tuolla nimellä myytävä täällä on? Sitten on añojo, joka esim. Larreksen ruokasanaston mukaan on ”vasikka tai karitsa, 18 – 24 kk ikäinen”, kun taas nimi tuntuisi viittaavan (korkeintaan) vuoden ikäiseen, niinkuin myös Langenscheidtin sanakirjani sanoo..

    Italiassa tunnetaan käsite ”vitello di latte” joka on reilusti alle vuoden ikäinen.

    Niin, vegetaarit/vegaanit, älkää vaivautuko vastaamaan tähän 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Tämähän ei nyt varsinaisesti kyllä kuulu tähän asiaan, mutta en malta kuitenkaan olla laittamatta… 😉

    http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1456335

    Niin, että on meillä vielä monta asiaa kokematta… 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
    Old Chap Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 13.07.2006
    Kirjoituksia: 106
    Vastauksia: 2386

    Joo, ja sitten sanovat muutkin hep, jos ovat aikanaan olleet Stadin ravintola Vanhassa Maestrossa syömässä kokonaisena grillattua härkää! Pilottipuhaltajien juhlissa sellainen oli tapana, niinku silloin ennen … kippis!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Menee heti asian sivuun, mutta noita härkiähän nyt paistetaan siellä sun täällä… http://www.ochsenbraterei.de/en/ochse/

    Noita meni tämänvuotisen Oktoberfestin aikana 104 kpl (siis siinä yhdessä teltassa).

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1691

    miten olisi taalla ternera lechal????on ainakin helkkarin pehmytta,ja jopa meikulta onnistuu.tosin joskus vaikeesti saatava ja sitten se hinta…….

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    No se kuulostaa just samalta kuin ”vitello di latte”.. mistähän sitä saa? (Fugessa siis..). Mallorcalle en viitsisi lähhteä sitä hakemaan..

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
    Old Chap Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 13.07.2006
    Kirjoituksia: 106
    Vastauksia: 2386

    Syrjähyppyni anteeksipyyntönä osaan esittää mahdollista asiaakin:

    El Boquetillon alueella on Carniceria Sara, missä palvelee suomalainen lihamestari. Jos ei heillä ole haluamaasi vasikkaa, niin varmaan saat ainakin tilattua herkkusi sitä kautta. Niillä on erinomainen palvelu!

    En muista kadun nimeä, mutta se on justiinsa Consumin (Eroski) ja Calle Mallorcan välissä Elolan urheilukentän sivulta eroavan poikkikadun varrella – Mallorcalta käänny siitä kulmasta, missä on kioski.

    Huom: Sieltä voi tilata myös edullisesti TUOREET joulukinkut ja kinkkurullat, jos ei halua ostaa kamalan kalliita Suomesta rahdattuja pakasteita (niitä vetisiä halpakinkkuja) muualta. Espanjalainen maistuu nimittäin muutoinkin paremmalta. Kippis!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Joo, tiedän lihakaupan (vaikka en ole varsinaisesti siellä koskaan käynytkään, mutta kävellyt siitä ohi muutaman kerran).

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1691

    jos onnistuu kokeile myos chuletas de cordero lechal(,paras karitsa tulee Burgosin seudulta Aranda de Duerosista.nam nam nam)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    No nyt pitäisi saada aikaan vitello tonnato, eli cordero on pois laskuista (vaikka siitä pidänkin).

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    CATEGORÍA DEL ANIMAL ESTABLECIDA EN FUNCIÓN DE SU SEXO Y EDAD:
    *Ternera Macho o hembra hasta 14 meses de edad.
    Añojo Macho o hembra mayor de 14 hasta 24 meses.
    Novillo/a Macho o hembra mayor de 24 meses hasta 48 meses.
    Cebón Macho castrado, menor o igual de 48 meses.
    Buey Macho castrado, mayor de 48 meses.
    Vaca Hembra, mayor de 48 meses.
    Toro macho, mayor de 48 meses

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Kiitos, tuohan selvitti asian.. ternea on siis nuorempaa kuin añojo.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.