TVkaistan laillisuus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma TVkaistan laillisuus

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Itse olen oikein tyytyväinen, toivottavasti palvelu saa jatkua.
  Ohessa uutinen palvelun laillisuudesta, josta on tehty tutkintapyyntö, niin
  saadaan virallinen päätös asialle. Uutinen julkaistu Iltasanomissa.

  TVkaistan toiminnasta tutkintapyyntö
  Keskiviikko 23.12.2009 klo 10.23
  Televisio-ohjelmia tarjoavasta TVkaista-palvelusta on tehty tutkintapyyntö poliisille.

  Tutkintapyynnön tilausvideopalvelun toiminnasta tekivät MTV Media, Sanoma Television, Yleisradio, Kopiosto, Teosto, Tuotos sekä Ääni- ja kuvatallennetuottajat viime kesänä. Palvelu toimii ilman televisioyhtiöiden ja muiden tekijänoikeudenhaltijoiden lupaa, asianajotoimisto Borenius & Kemppisestä kerrotaan.

  TVkaista tuo kotimaiset tv-kanavat katsottavaksi netin kautta Suomessa ja ulkomailla. Se tallentaa ja tarjoaa 11 suomalaisen televisiokanavan kaikki ohjelmat, joita asiakas voi tilata yksittäin katsottavakseen kahden viikon ajalta. Tallenteiden katsominen onnistuu laajakaistan välityksellä.

  Yrityksellä on kerrottu olevan maksavia asiakkaita useita tuhansia.

  Tutkinta asiassa on yhä kesken.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Bolichera
  Bolichera Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 77

  Just joo, tää on taas tätä… Yleisradiolta taitaa varmaan loppua luparahat, joten heitetään kiviä TV-kaistan niskaan. No, onhan siellä Ylellä tuhansia työntekijöitä, joille tietysti täytyy ansiot turvata!

  Juuri tällä viikolla puhuimme espanjalaisten ystäviemme kanssa asiasta tv-lupa ja heille koko konsepti on täysin käsittämätön. Ei millään mennyt jakeluun, että Suomessa ihmiset vapaaehtoisesti maksavat valtavan summan siitä, että saavat katsella televisiota.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Ja kun isot mediayhtiöt painostavat taustalla, niin poliisi ja tuomioistuimetkin ovat manipuloitavissa:

  ”Tutkinta asiassa on edelleen kesken. Poliisi ei kommentoi tutkimusta. Juttu on määrätty salassapidettäväksi.”

  http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2009/12/23/mediayhtiot-tekivat-tvkaistasta-tutkintapyynnon/200926049/66

  Millähän perustein juttu on salainen?

  ..vapaa maa, HAH!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  kyllähän nyt yhteistoimintaa löytyi, kun ihan tutkintapyyntö. Mutta annas ollakkaan yhteinen sävel puuttuu täysin, kun asiakasta pitäisi palvella ja jos jotakin tehdään, niin kohtahan se jo ulkoistetaan ja myydään ulos vaikkapa ulkomaalaisille

  Paras lopputuloshan tästä tulisi, jos tutkintapyynnön esittäneet tahot ostaisivat tv-kaistan osakkeita ja Gramex, Teosto ja Kopiostohan ovat jo saaneet osansa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Olen ollut Tvkaistan asiakas alusta alkaen. Sinällään kannatan ajatusta, että työmiehen pitää saada työstään palkkaa/palkkio. Toisaalta Suomen valtio tukee Espanjassakin monenlaisia hankkeita, miksi Tv kaistan kaltainen palvelu ei ole maksuton ?

  No, en pyydä tietenkään yksityistä firmaa tähän maksuttomuuteen. Älytöntä on vain suomalainen politiikka. Toisaalta antaa ja toisaalta verottaa. Siksi valtiovallan pitäisi tukea, ei verottaa tätä ulkosuomalaisia palvelevaa koulutusta. Vai pitääkö..sekin on filosofinen kysymys? Miksi suomalaisten veronmaksajien rahoilla pitää tukea palveluja jotka on suunnattu ulkomaille ja siellä asuville? Onko se oikein Suomessa asuvia kohtaan?

  Kirkko tekee rahoillaan mitä huvittaa, mutta kaikki eivät ole kirkon, siis ev.lut jäseniä. Suiomessa on vaan pakotettu esim. kirkkoon kuulumattomatkin yrittäjätkin maksamaan veroa heille. Silti he tarjoavat Espanjassakin hienoja palveluja suomalaisille.

  Ainakin meidän perheessä suomenkielen oppimisen kannalta lapsille Tvkaista lisää mahdollisuuksia omalta osaltaan. Espanjassa alueellamme missä asumme ei asu ketään n. 200 km säteellä, joka osaisi suomea lisäkseni. Ihan ok, sinänsä. Jostain kumman syystä, itsepäisyyttäni kai, haluan jälkikasvuni osaavan puhua suomea, äidinkielensä espanjan ohella. Tässä Tvkaista.fi on apuna.

  Off topic. Tämä on niin suomalaista, niin suomalaista. Tämä täytyy näyttää ja opettaa ihan kaikille, miten rakkaassa Isänmaassamme asioita hoidetaan! Eipä silti, monta asiaa on korjaamatta Espanjassakin! Yhtä paratiisia ei ole..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taspani M
  Taspani M Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Ei epäilystkään, etteikö TV Kaistan kaltainen palvelu olisi tarpeen ja tärkeä ulkousuomalaislille. Ja että TV Kaistalla on erinomainen innovaatio homman hoitamaiseen.
  Ongelma on siinä, että TV Kaista myy jotain mitä se ei omista, ja jonka myymistä siltä on yritety oikeusperustein kieltää.
  Ilman sisältöä TV Kaistalla ei olisi oikein myytävää.
  Siinä se perusongelma.
  Ei siinä auta yhtään, etä katsojat esim. Espanjassa maksavat tv-luvasta Suomessa. Ongelma on , että TV-Kaista välittää tv-ohjelmaa tänne maksamatta siitä signaalin omistajille. Tälle on rikosoikeudellinenkin nimike, josta EHKÄ on nyt kyse.

  Turha tässä on erityisesti YLEä syyllistää, rikosilmoituksen takana on käytännöllisesti katsoen kaikki alaan kuuluvat eri sortin toimijatahot. (Lue polun eka teksti.) Mikä on äärimmäisen poikkeuksellista yhteistyötä.
  Se ehkä osoittaa ettei asia ole niin helppo kuin edellä ajatellaan.
  Hyvää joulua – kaikille!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  En ymmärrä (no comprendo). Voisitko tarkentaa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Taspani kirjoitti:

  Ongelma on siinä, että TV Kaista myy jotain mitä se ei omista

  TV-Kaistahan myy omistamansa palvelimen kapasiteettia: Datan tallennustilaa!

  …se siis ei myy mitään muuta eikä ainakaan kanteen väitteen mukaisesti lähetä TV-ohjelmaa, joten taitaa tuo kanne kaatua…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä PPENSIO1
  PPENSIO1 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 35

  Olennaista on samat ehdot kaikille. Koska Kopiostolla ja Teostolla on monopoliasemassa Suomessa heidän täytyy soveltaa mielestäni samoja periaatteita kaikkiin toimijoihin, myös TVkaistaan.

  Näin Kauppalehdessä tänään.

  ”Televisio-ohjelmia tarjoava TVkaista ihmettelee, miksi palvelusta poliisille tutkintapyynnön tehneet ovat ottaneet silmätikukseen TVkaistan. TVkaistan mukaan tekijänoikeuden haltijat ovat suostuneet sopimaan tekijänoikeusasioista muiden toimijoiden mutta ei TVkaistan kanssa.

  Keskiviikkona tuli julkisuuteen tieto, että MTV Media, Sanoma Television, Yleisradio ja joukko tekijänoikeusjärjestöjä ovat tehneet viime kesänä TVkaistasta tutkintapyynnön poliisille. Mediayhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen mukaan TVkaista toimiin ilman tekijänoikeudenhaltijoiden lupaa.

  – Olemme kysyneet tekijänoikeudenhaltijoilta hinnastoa ja sopimusehtoja, mutta ne eivät ole tällaisia TVkaistalle toimittaneet, kertoo TVkaistan hallituksen varajäsen Pasi Lahtinen. Hänen mukaansa TVkaista aloitti neuvottelut vuonna 2006 eli vuosi ennen palvelun toiminnan aloittamista.

  TVkaistan mukaan samantyyppistä internet-tv-palvelua tarjoavat esimerkiksi Elisa Viihde ja laajakaistaoperaattori Maxinetin Maxivision. TVkaistan mukaan mediayhtiöt ja järjestöt ovat sopineet Elisan kanssa tekijänoikeuksista palvelussaan. Lahtinen sanoo, että poliisi on vahvistanut asian TVkaistalle.

  Myöskään Maxinetin tekijänoikeuksista ei ole kiistaa. Lahtisen mukaan Maxinetti on Sanoman tytäryhtiö.

  – Eli he ovat myöntäneet itselleen luvan, Lahtinen päättelee.

  TVkaistan tulkinnan mukaan Kopiostolla ja Teostolla on määräävä markkina-asema tekijänoikeusasioihin.

  – Määräävän markkina-aseman omaavan toimijan on kilpailuoikeudellisesti velvoite tehdä samoin ehdon sopimus kaikkien osapuolien kanssa. Elisa ja Maxivisio toimivat markkinoilla, joten samat säännöt pätevät kaikkiin toimijoihin.”

  Ter. Enska

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Tekijänpoikeus on jo maksettu noista _väliaikaisista tallenteista_, joita et ole vielä _edes katsonut_. Siksi TV-Kaista on mielestäni laillinen. Sehän tarjoaa ainoastaan _viivästetyn katselumahdollisuuden_.

  Vai maksatko sinä teikijänoikeusmaksua digiboxista, johon voi tallentaa ohjelmia kovalevylle?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  YLE:n porukka on peruskateellista, kun me nähdään ulkomailla Suomen TV-ohjelmat.

  MTV ja Sanoma ovat kateellisia, kun eivät itse keksineet TV Kaistaa.

  Teosto & Co ovat taas vuosia toimineet mafian ottein vaatimassa harmaalla alueella myös jokaisesta kasetista, kirjoitettavasta CD-levystä, pikkutilaisuudesta ja parturin radiosta maksuja – eli tämä TV Kaista sopii hyvin heidän hampaisiinsa. Siinä ei paina mitään se, että en ole ikinä tallentanut yhdellekään CD:lle musiikkia tai TV-ohjelmia…..

  On toisaalta mielenkiintoista, että samat toimijat eivät tee mitään edistääkseen Suomen ulkopuolisten katselumahdollisuuksia – rajojen ulkopuolella on kuitenkin jatkuvasti about miljoona suomalaista tai suomea ymmärtävää….

  Kyllä tuomarilla on mietittävää, jos aikoo

  • kieltää verkkotallennuksen kun kaikki muukin data on siirtymässä ”pilveen”
  • määritellä maksun suuruuden, jos TV-lupa ei riitä katseluun kaikkialla
  • estää vapaan tiedon kulun maan rajojen yli
  • alistua tutkintapyynnön tehneiden painostukseen
  • tehdä ennakkotapauksen uuden teknologian käytön rajoista
  • sallia erilaisen hinnoittelumallin monopolin eri asiakkaille
  • sallia materiaalin käytön ulkomailla esim. nauhoitteina, mutta kertoo sitten, mitkä nauhoitusmediat ovat soveliaita ja mitkä eivät
  • perustella TV Kaistan katsojille, että heillä ei olisi oikeutta katsoa jo maksamaansa ohjelmatarjontaa
  • heh heh

  Tuomari voi olla juomari ennen kuin case on päätöksessä….. kaiken lisäksi ratkoo väärää ongelmaa: pitäisi selvittää vain se, miten TV Kaistaa katsovien TV-luvat tarkastetaan… – hah hah. Jos mafiosot voittaa, sitten alkaa taistelu Slingboxia ja vastaavia vastaan, kun kukaan ei viitsi muissakaan maissa vaivautua moiseen…. mutta YLEn pakkorahoitetulla puljulla on aikaa ja rahaa….

  Mikseivät muuten haasta AnywhereTV:tä tai Nettidigiboxia? Näistä edellinen lähettää ohjelmat jopa suorana…. tai ehkä sekunnin viiveellä – heh heh!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taspani M
  Taspani M Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  bhajee pyytää tarkistamaan – nyt en ihan tiedä mitä tarkoitat, mutta jos puhutaan siitä mitä TV Kaista todellisuudessa myy niin…
  tiedän oikein hyvin, että TVK sanoo myyvänsä ohjelmien tallennusjärjestelmää. Mutta kuinka moni maksaisi TVK:lle ellei sillä olisi tarjota tallentimensa kautta sisältöä? Siitä sen asiaakkaat todellisuudessa maksavat.

  Mitä tv-yhtiöt muiden toimijoiden kanssa ovat sopineet on minulle uutta, mutta veikkaisin, että kyse on palveluista joiden sisältö ei siirry ulkomaille. Ja sitten palataan näihin kansainvälisiin toimijoihin ja niiden kanssa tv-yhtiöiden tekemiin sopimuksiin jne. Luulen – en tiedä – että tv-yhtiöiden on pakko prosessoida TV-Kaistaa vastaan, koska se tekee sellaista, joihin tv-yhtiöillä sisältönsä kanssa ei ole itsellään oikeutta.

  Ei tuo muuksi muutu vaikka kuinka muuta toivottaisiin.

  Tästä virinnyt keskustelu on sen toistoa mitä löytyy , kun orkin HAKU luukkuun kirjoitetaan TV-Kaista. Kurkatkaapa sieltä lisää.
  Minua pikkusen nyppii myös se tavattoman kaunainen sävy, joita jotkut haluvat ylläpitää.
  Katsotaan mitä oikeus päättää. Siihen asti ongelmatiikka on ns. hyvä kysymys, johon odotan mielenkiinnolla vastausta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Frank
  Frank Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Kuten joskus aiemmin sanoin, palveluhan on hyvä ja joku toinen että sillä saadaan hienosti ylläpidettyä suomalaisia ja suomalaista kulttuuria ulkomailla. Se ei kuitenkaan oikeuta rikkomaan lakeja tai sopimuksia, vaikka ne olisivatkin huonoja. Sehän on tosiaankin selvää, että TV-Kaista todellisuudessa tekee rahansa nimenomaan myymällä ohjalmamateriaalia, mihin sillä ei ole oikeutta. Tätä tuskin oikeuslaitoksen tulkinnanvapaus päästäisi läpi.

  TV-yhtiöiden ja tekijänoikudenhaltijoiden väliset sopimukset ovat vuoren varmasti kaksikantaisia, eli
  – jakelusopimuksen antaja takaa ettei se tai kukaan muu jakele sopimuksen sisältäviä ”tuotteita” sopimuksen saajan alueelle (jotta saajalla on mahdollisuus rauhassa tehdä kaupallista toimintaansa alueellaan, JA
  – toisaalta sopimuksen saaja joutuu vastaavasti huolehtimaan ettei sen saamaa ”tuotetta” jaella sen alueelta muualle (koska oikeudenhaltija haluaa itse kerätä rahansa taas sieltä).

  Ei se kyllä ihan näin helppoa ole. Muutenhan palvelu olisi jo suljettu. Tallennuspalvelu sellaisenaan tuskin on laiton. Suoran lähetteen lähettäminen olisi. Jos jonkun itselleen tekemä tallenne on laillinen ja sen voi esim. DVD:llä viedä ulkomaille niin muuttaako internet siirtotienä sen laittomaksi. Aika vaikea kuvitella, että tekisi.

  Kivi kengässä on siis se, että ulkomailla olevat tekevät tallennusta paljon (muutaman DVD-leffan siirtämistä ulkomaille/lomalle ajatellen) ja toisaalta tapahtuman helppous. Näiden keskustelujen ja filosofointien jälkeen voisin kuvitella TVK:n voittavan jutun ja sehän olisi hieno homma.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Lainaan päivän Hesarista:

  Juridiikkaan perehtymättömän kuluttajan saattaa olla vaikea ymmärtää, mikä tv-ohjelmien tallennuspalveluissa on niin pahaa. Jos tv-kanavien sisältöä saa tallentaa perinteisellä digiboksilla mielin määrin, miksei sitten internetissä toimivalla ”digiboksilla”?

  Koko kommentti luettavissa verkkolehdestä (vaatii lukuoikeuden):

  http://www.hs.fi/haku/?kaikkiSanat=tvkaista

  Asiasta muualla:

  http://www.iltalehti.fi/digi/2010012410978092_du.shtml

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  bhajee kirjoitti:

  Lainaan päivän Hesarista:

  Juridiikkaan perehtymättömän kuluttajan saattaa olla vaikea ymmärtää, mikä tv-ohjelmien tallennuspalveluissa on niin pahaa. Jos tv-kanavien sisältöä saa tallentaa perinteisellä digiboksilla mielin määrin, miksei sitten internetissä toimivalla ”digiboksilla”?

  Koko kommentti luettavissa verkkolehdestä (vaatii lukuoikeuden):

  http://www.hs.fi/haku/?kaikkiSanat=tvkaista

  Asiasta muualla:

  http://www.iltalehti.fi/digi/2010012410978092_du.shtml%5B/quote%5D

  Ja Iltalehdestä lisää:

  ”Epäilyjen mukaan väite tuhansien asiakkaiden ”henkilökohtaisista” digitallentimista netti-tv-yritysten hallinnassa olisi kuitenkin teknis-taloudellisesti mahdoton.

  Kyse olisikin yhtiöiden omista isoista tallentimista, joita ne itse hallinnoisivat. Näin ollen yhtiöt syyllistyisivät tekijänoikeusrikokseen välittäessään ohjelmaa omilta palvelimiltaan.”

  Tämä onkin mielenkiintoista. Laki siis estää sen, että palvelimella olisi yksi tiedosto (video) tallennettuna vain yhden kerran, johon sitten olisi käyttäjäkohtaisia linkkejä.
  Taitaa olla kovalevynvalmistajatkin sopassa mukana! 🙂

  Tällä onkin kauaskantoiset seuraamukset jos tavara linkin takana on millään tavalla suojattua:

  -linkit ulkoisiin lähteisiin ilman erillistä lupaa ovat siis laittomia (mistä tahansa)
  -kaikissa kirjoituksissa, kuvissa, videoissa jne on siis oltava erikseen maininta vapaasta linkitysoikeudesta tai muuten informaation välittäminen ko. palvelimen/palvelun kautta on laitonta.

  Pitäisiköhän alkaa karttamaan tuota ”ln -s” komentoa tietokoneella… 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.