Syyslomalla Fugessa

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taiju
  Taiju Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  Pääsimme starttaamaan lopulta Espanjan matkallemme 11.10. erään espanjassa asuvan suomalaisen ystävän ailahtelevasta, ei-aikuismaisesta tempusta perua meidän tapaamisemme lähtöpäivänä.

  Olen suuren kiitoksen velkaa suomessa asuvalle hyvälle ystävälleni, joka ymmärsi pettymyksen olevan liian suuri teini-ikäisille tytöille, jos reissua ei olisi tehtykään. Nyt olen velkaa hänelle, mutta loistavasta ja kauniista lomasta maksaa mielellään.

  Matkamme alkoi Turusta junalla Tampereelle. Julkinen liikenne on niin onneton sunnuntaina ettemme olisi ehtineet 12.10. aamulla lähtevällä junalla Turusta aamulennolle Tampereelle. Tampereen lentokentältä menimme taksilla lähimpään ABC-asemalle yötä viettämään.

  Bremen-Malaga-Fuengirola välit menivät hienosti. Ryanairin toiminta oli moitteetonta, lennot täsmälliset, jalkatilaa mukavasti vrt. Airfinland. Ei ruokaa, mutta ei lyhyillä lennoilla kaipaakaan ruokaa. Perillä olimme illalla ja Tupasin Ritva oli vastassa Fugessa. Hän oli hankkinut meille hätätilanteessa omakotitalon yläkerrasta yksiön Los Bolichen keskustasta läheltä kaikkea. Isäntämme vaimoineen olivat oikein miellyttäviä. Hän hoiti ukkosella meidän sähkö- ja vesikatkoksenkin loistavasti. Kunnia kuuluu myös meille, kun emme ole kovin herkkiä ”epämukavuuksille”

  Ensivaikutelma viikon mittaisen oleskelun perusteella oli positiivinen. Vietimme kesäkuun Torreviejassa. Ensimmäinen viikko meni ihmetellessä, onko tämä meidän paikka, sen jälkeen alkoi sopeutua kaikkeen. Mikä viivytti sopeutumista: epäsiisteys, koiran jätöksiä ihan joka paikassa, kaupungin sekavuus, paljon rakentamista, ei vuoria, liian tasaista maastoa, paljon marokkolaisia, algerialaisia, tunisialaisia ja ”aurinkolasien myyjiä”. Positiivista oli ennalta arvaamattomat kuppilat ja ravintolat, halpaa. Ihmiset ystävällisiä ja auttavaisia.

  Fugen positiivisia puolia on monipuolinen maasto, lähikaupungit helpon matkan päässä, hyvät kulkuyhteydet ja halvat, erittäin siisti ympäristö, ennalta-arvattuja, yllätyksettömiä kahviloita ja ravintoloita, ei persoonallisuutta, kalliimpaa kuin Torreviejassa. Ihmiset erittäin huomaavaisia ja ystävällisiä. Etukäteen ajattelin, että voi ei, suomenkieltä joka kulmalla. No melkein se niin olikin. Saatiin treenata ihan kunnolla myös espanjankieltäkin. Englanti ei taida taipua espanjalaisilta oikein missään, lukuunottamatta työnsä puolesta englantia puhuvia espanjalaisia suurissa kaupungeissa.

  Reissasimme Malagassa, jossa tapasimme erään tyttäreni ystävän, joka toimi oppaanamme. Fugessa tapasin ystäviäni, jotka asuvat Los Pacosissa ja Suomessa lähelläni Turussa. Mijas oli upea kokemus. Eläintarhasta saatiin kunnon naurut heimolaistemme seurassa. Sohailin linnassa käytiin pelkäämässä korkeita paikkoja.

  Fuengirolasta jäi hyvä fiilis. Siitä tulee lomakohteemme jatkossakin. Ehdottomasti haluan seuraavalla kerralla reissata Andalusiaa ympäriinsä. Mahdollisuuksien määrä on mieletön.


  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Halia Biru
  Halia Biru Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.07.2007
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 220

  on mukava paikka, olen samaa mieltä. Siellä on sitä jotain, niinkuin espanjassa muutenkin.

  Kuvat on hienoja ja niissä vilahtelee tutun näköisiä maisemia.
  Mukava on myös lukea sinun juttuja reissuista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Olipas Taijulla kiva stoori ja hienot kuvat. Vaikka itse asunkin Fugessa ja olen asunut myös Torreviejassa, niin siitä huolimatta kiva lukea muidenkin käytännön kokemuksia ja fiiliksiä!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
  johanmarc Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Mukavat kuvat oli jutussa. Olis kiva kun muutkin laittais kuvia eri paikoista Espanjassa niin saisi vähän käsitystä millaista missäkin päin on.
  Rohkeasti vaan!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä la luz
  la luz Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Minua on alusta asti niin huvittanut tuo ilmaisu ”Fuge” 😀 Hienoja kuvia tutuista paikoista! Fuengirolassa käyntihän on aina vähän niinkuin lomaa. Tästä vuorijonon takaa hilpaistaan siellä silloin tällöin hammaslääkärin penkillä rentoutumassa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Pintor
  Pintor Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  oisinpas saanut olla mukana.

  Tuli niin muistot mieleen ainakin karuselli kuvista, että niin minun makuuni oli eräs esp. ravintola oli tai on vieläkin 50 metriä ylempänä. Kait ?

  Refla on hyvin tuttu, koska näyttelyistäni oli varmaan pari sielläkin.

  Viikko tai kaksikymmentäkään ei opeta siinä mikä on SE paras nälän tyydyttämämiseen.

  Tämä on halpa tapa matkustaa ja on penkinvälikin sopiva.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taiju
  Taiju Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  Sain tekniikan toimimaan. Hidasta tuo kuvien lisääminen. Onko teillä muillakin?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raya
  Raya Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Que lindo, Taiju!
  Kiitos matkakertomuksestasi ja ihanista kuvista.
  Mikä onkaan ihanampaa kuin viettää syyslomaa Espanjassa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Carmelilla
  Carmelilla Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.11.2006
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 617

  ¡qué fotos más bonitas! Conozco esos lugares.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taiju
  Taiju Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  muchas gracias 🙂

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.