Nautiskeleva Tokela – Villa Tropicana

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Nautiskeleva Tokela – Villa Tropicana

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Rakkaat nälkäiset lukijani ja ruuan ystävät. Kapteeni Tokela miehistöineen toivottaa teidät tervetulleiksi mukaan matkalle makujen maailmaan!

    Olen avannut tämän kulinarismiin keskittyvän alueen meille herkuttelijoille, jotka emme ole kiinnostuneita yksin gastronomian hienouksista vaan myös arkipäivän herkuista – joita tulen ilomielin maistelemaan puolestanne. Juttuni julkaisen epäsäännöllisin välein, korkeintaan kerran viikossa vierailtuani Aurinkorannikon ravintoloissa, mukanani ainakin yksi miehistöni jäsen, jolloin testaamme ainakin kaksi erilaista annosta ja lisäksi kerron paikan tunnelmista kiittäen tai kommentoiden, joskus jopa suositellen.

    Pyrin valinnoissani monipuolisuuteen, jolloin kohteena saattaa olla korkeatasoinen illallisravintola, mutta yhtä hyvin jonkin kulmakunnan eksoottinen tapasbaari. Joka tapauksessa toivon voivani antaa lukijoilleni vihjeitä erilaisista paikoista, joihin sinäkin voisit askeleesi suunnata. Maistaa ja muistaa – vietettyäsi ehkä antamieni
    suositusten mukaan makoisan illan.

    Ja nyt, matkalle makujen maailmaan – ensimmäinen kohde:

    VILLA TROPICANA; Mijas Costa


    Arvostelupisteet 1-5

    Miljöö *****
    Palvelu ****
    Ruoka ****

    Kumppanin kommentti: ”Tarjoilu oli vauhdikasta ja siistia. Sopa de Marisco hyvaa. Bachalau de Viscaya herkullista kuten vain hyva bachalau voi.Seura ensiluokkaista mutta ilotulitus hiukka liian kaukana. Toimittajalla kauniit silmat”



    WOW – vaikuttaa aika lupaavalta… Mitähän täältä löytyy…

    Apua, pitääkö minun nyt valita näistä mitä haluan – ei kai?


    Sisällä
    tässä ravintolassa on aika viidakkomainen tunnelma, mukavasti ja siististi sisustettu, mutta ulkona olevat pöydät kiehtoivat meitä enemmän. Meri pauhusi ja tyrskysi silmieni edessä ja seurakin oli kovin komea, täydellinen maisema siis!

    Aluksi nautimme Sopa de Mariscoa, joka oli todella maukasta.

    Pääruokana Bachalau Viscaya…



    … Ja Lenguado a`la Grill



    Ja muuten maistui!
    Taivaallisen hyvää, mutta vatsaan jäi vielä vähän tilaa…



    … Johon mahtui sopivasti Chocolate con mango,
    jossa huomioni kiinnittyi erikoisesti ravintolan itse tekemiin tryffeleihin!



    Salud ja kiitos seuralaiselle!
    Tänne saatamme poiketa toistekin… 8)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Kiva idea, mutta hintataso olisi oiva lisäselvitys, ehkä ruokalistankin voisi skannata 🙂
    Ravintolasta kannattaisi aina ottaa yksi sellainen kuva missä näkysisi ravintolan logo.
    Näin minäkin löytäisin sen helpommin, eikä puhelinnumerokaan olisi pahitteeksi.

    Ihananat kuvat, mukava fiilis.

    Bacalao on muten turskaa jos joku ei tiedä ja minun pitää vielä harjoitella päästäkseni sen makuun.

    Mitäköhän mahtaa olla tuossa ruokatoimittajan valtavassa lasissa ?

    Jään innoissani odottamaan seuraavaa juttua tämä on piristävää vaihtelua.

    Kiitos Tokelalle ja miehistölle 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    tullee hyvä lipeäkalan vastike… liotusta 36 h ja viidesti veden vaihto.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Bavarontti varmasti arvaa, että lipeäkala on ”herkku” joka on kuulunut lapsuuteni jouluihin.
    Tämä valkokastikkeella kuorutettu turska on jäänyt ikuiseksi kammotukseksi, mutta aina minä sitä kuitenkin tilaan jossain espanjalaisessa ravintolassa.
    Tarkaavaiset lukijani muistavat varmaan tarinan Teneriffalta, ”isoisän taskusta”.
    Taisi olla Enetin aikoja kun viimeksi bacalao söin ja siitähän juttuni osin kertoi.

    Nopealla vilkaisullahan tuo Tokelan seuralaisen annos näytti Bacalao a la catalana eli Suolaturskaa ratatouillekastikkeessa.
    Tuli nälkä 🙂

    Mitä sorttia sen turskan kanssa tarjoiltiin ???

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    ja maustepippuri … miejä iskä tekkee kuulemma paraa valkomöykkykastikkee ..sanoi vanhempi tyttäreni aikoinaan.

    Muuten tuo Bachalau de Viscaya voe olla turskoo Biskajanlahden tappaa tomattisoossilla.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Masa
    Masa Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 04.09.2006
    Kirjoituksia: 179
    Vastauksia: 303

    Voiko Tokelan miehistöön hakeutua ja mitkä ovat pääsyvaatimukset? 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Bacalao onkin mielenkiintoinen aihe.. korjatkaa paremmin tietävät (sanakirjat on nyt Espanjassa, itse olen Münchenissä), mutta espanjan ”bacalao” (ja portugalin bacalhau) on kai yksinkertaisesti turska (tuorekin), kun taas esim. italian ”baccalá” on suolattua turskaa (itse kala on italiaksi merluzzo), kuivattu on italiaksi ”stoccafisso” paitsi Veneton alueella jossa kutsuvat sitäkin baccalaksi. Ja pohjoismainen lipeäkalahan on sitä kuivattua, ei suolattua?

    Mulla on jossain tuolla arkistossa Turun yliopistossa kirjoitettu opinnäytetyö (italiaksi) jossa käsitellään asiaa… siinä on muistaakseni liki sata sivua.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä odysseus
    odysseus Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.01.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 139

    Aika hurjat pisteet tuli heti ensimmäisestä paikasta. On meinaan muilla hankalaa pistää kovin paljon paremaksi.

    Olisiko syytä tarkistaa pisteytystä esimerkiksi 10 eri ravintolan jälkeen siten, että asetetaan huonoin 2 pisteeseen ja paras neljään. Ennen arvostelua tapahtuva uusintakäynti samassa paikassa lienee aiheellista vaikkapa 2 viikon jälkeen.

    Espanjalaisten (Andalucialaisten) ravintoloiden tyypillisiä ongelmia ovat muuten ainakin seuraavat:

    -varsin samanlainen lista ja eri annosten valmistustapa kaikkialla (mielikuvituksen puute)
    -erittäin huono (alku)salaattivalikoima (ja mielikuvituksen puute)
    -lämpimien vihanneslisukkeiden lähes poikkeukseton pilaaminen ylikypsentämällä ja liialla valkosipulilla
    -liharuokien varsin pliisut kastikkeet, etenkin typilliset pippurikastike ja roqefort ovat pääsääntöisesti huonoja
    -jälkiruokien ala-arvoinen taso. Suurin osa ravintoloista tarjoaa jälkkäreitä ainoastaan valmislistalta
    -melko korkeaksi noussut hintataso ellei syö pelkkää ”menu del diaa”

    Hyviä puolia ovat:

    -monasti muut kuin salaatit alkuruokana ovat erinomaisia, esimerkiksi talon patée, croquetas, almejas/mejillones jne.
    -lähes poikkeukseton pihviveitsen käyttö liharuoissa, joten härkätaistelua ei tarvitse toistaa lautasella
    -erittäin tuoreet(, joskin kalliit) kalaruoat
    -usein erinomaiset talon viinit, joten listalta on turha tilata mitään kalliimpaa
    -hyvän paikan omatekoinen Pacharan on usein aivan taivaallista, samoin joidenkin harvojen paikkojen omatekoinen Tarta al Whisky
    -rento meininki

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä odysseus
    odysseus Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.01.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 139
    bhajee kirjoitti:

    Bacalao onkin mielenkiintoinen aihe.. korjatkaa paremmin tietävät (sanakirjat on nyt Espanjassa, itse olen Münchenissä), mutta espanjan ”bacalao” (ja portugalin bacalhau) on kai yksinkertaisesti turska (tuorekin), kun taas esim. italian ”baccalá” on suolattua turskaa (itse kala on italiaksi merluzzo), kuivattu on italiaksi ”stoccafisso” paitsi Veneton alueella jossa kutsuvat sitäkin baccalaksi. Ja pohjoismainen lipeäkalahan on sitä kuivattua, ei suolattua?

    Mulla on jossain tuolla arkistossa Turun yliopistossa kirjoitettu opinnäytetyö (italiaksi) jossa käsitellään asiaa… siinä on muistaakseni liki sata sivua.

    Bacalao = Valkoturska
    Merluza = Kummeliturska

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    odysseus kirjoitti:

    Bacalao = Valkoturska
    Merluza = Kummeliturska

    Kiitos tarkennuksesta.. minähän en näitä suomenkielisiä nimiä tunne..

    Tämä kalahomma on varsinkin Välimerem maissa kinkkinen, kun usein samalla kalalla on monta eri nimeä, ja samaa nimeä käytetään eri kaloista.. sitten vielä kaikenlaiset kauppanimet päälle.

    FAO:n kalatietokantakin jo listaa viisi eri kalaa merluzaksi (Merluccius merluccius, Merluccius bilinearis, Merluccius gayi gayi, Merluccius albidus, Macruronus novaezelandiae), ja seitsemän eri bacalaoa.. (nämä siis Espanjan kohdalla).

    Saman tietokannan mukaan siis valkoturska on Merlangius merlangus, kummeliturska Merluccius merluccius. Vrt. http://www.fishbase.org

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä odysseus
    odysseus Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.01.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 139
    bhajee kirjoitti:

    odysseus kirjoitti:

    Bacalao = Valkoturska
    Merluza = Kummeliturska

    Kiitos tarkennuksesta.. minähän en näitä suomenkielisiä nimiä tunne..

    Tämä kalahomma on varsinkin Välimerem maissa kinkkinen, kun usein samalla kalalla on monta eri nimeä, ja samaa nimeä käytetään eri kaloista.. sitten vielä kaikenlaiset kauppanimet päälle.

    FAO:n kalatietokantakin jo listaa viisi eri kalaa merluzaksi (Merluccius merluccius, Merluccius bilinearis, Merluccius gayi gayi, Merluccius albidus, Macruronus novaezelandiae), ja seitsemän eri bacalaoa.. (nämä siis Espanjan kohdalla).

    Saman tietokannan mukaan siis valkoturska on Merlangius merlangus, kummeliturska Merluccius merluccius. Vrt. http://www.fishbase.org
    [/quote]

    Juuri tämän vuoksi tuo latinankielinen nimi on tärkein, koska se kertoo suvun ja alalajin.

    Tässä tapauksessa siis Merlangius Merlangus on valkoturka (=lue Turska, Engl: Whiting tai Cod, Lajissa: Cods and haddocks, ”ray-finned fishes”), joka on lajin päätyyppi ja toisena lajina on Merluccius Merluccius (Merluza Europea, Engl: Hake, Lajissa: Merluccid hakes), joka on tämän lajin päätyypi. Ensimmäinen on siis todellisuudessa ”se aito turska” ja toinen vain ”melko samannäköinen ja makuinen kala”, joten kansa kutsuu sitä turskaksi.

    Sama voidaan todeta tonnikaloista, joista esimerkiksi Thunnys Thunnys on siis lajin päätyyppi (tunnetaan muistaakseni nimellä ”Atun Alata Azul”) ja tästä poiketen monien tonnikalaksi luulema Bonito on Sarda Sarda, joka on siis eri sukua ja toisaalta monien, eritoten japanilaisten himoama ”punaeväinen tonnikala” on ”aidon tonnikalan” alalaji. (jota muuten pydetään pääosin tästä Espanjan rannikolta ja 80% viedään Japaniin samalla kun Aasiasta, lähinnä Indonesiasta, tuodaan tänne hurjasti esimerkiksi Rosadaa, joka on eräs hailaji! Hullun hommaa!)

    Kauppanimet tosin siten vaihtelevat eri alueittain ja samalla vaihtelee nimitys sen mukaan miten se on valmistettu ja missä päin espanjaa (maailmaa) ollaan jne..

    Lisätietoja voi katsella osoitteesta http://www.catalogueoflife.org
    jossa myös ”Fishbase”.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Iso kiitos kaikille kommenteista! Aivan upeaa huomata kuinka hieno keskustelu aiheesta on saatu ja antaa taatusti potkua tehdä lisää juttuja! Parhaassa tapauksessa tästä saadaan aivan uudenlainen ja tyyppinen ruokaohjelma! 🙂

    Taltioin parannusehdotukset ja keskustelen niistä miehistöni kanssa – lounaalla… 😉

    Nyt jo voin sanoa Ivankalle, että mietimme toki tuota ruokalistan kuvaamista, mutta ainakin tuossa paikassa se oli niin monisivuinen, ettei siinä olisi oikein ollut mieltä. Masalle tiedoksi, rekrytointitilaisuuksia pidetään kovin harvoin, mutta ehdottomat edelletykset hommaan ovat ainakin älytön huumorintaju, hyvin pitkä pinna ja loputon sisu – unohtamatta HD mopoa…:)

    Kiitos vielä kerran kaikille ja ensiviikolla uusia kujeita… 8)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154
    Don kirjoitti:

    Muuten tuo Bachalau de Viscaya voe olla turskoo Biskajanlahden tappaa tomattisoossilla.

    hupsista tuo väri tullookkii salsaan kuivatusta punasesta paprikasta ja porkkanasta

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851
    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    Kiitokset ruokatoimittajalle!

    Mijas Golfilla, hotelli Bybloksessa sai kolmella kympillä kolmen ruokalajin herkullisen aterian! Lista vaihtuu päivittäin ja valita voi jokaisen kohdalla kolmesta vaihtoehdosta.
    Lisäksi tuli ylimääräinen alkupala ja kotiin viemisiksi sain myös muutaman näytepullon hyvää oliiviöljyä.
    Saakohan sitä kaupastakin nimellä Parqueoliva? Etiketissä mustahattuisen miehen kuva. Jos joku tietää niin hinta kiinnostaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.