Mitä tänään syötäisiin ennen tilipäivää?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Mitä tänään syötäisiin ennen tilipäivää?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    tässä juuri ennen tilipäivää tuli mieleen että jos teillä orkkilaisilla olisi vinkkejä ”halppis”-ruoista. siis ihan tavallista safkaa. minulta ja varmaan monelta muultakin on unohtunut monen hyvän ja halvan arkiruoan resepti. ei aina jaksa linjalla makaronilaatikko, jauhelihakastike, keitto ym.

    jos joku jaksaisi tänne niitä laittaa..?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Yksi simppeli (ja hyvä, käy kyllä tilipäivän jälkeenkin) on ”lentejas con chorizo”). Helppo tehdä vaikka isompikin annos, ja pakastaa ylimääräinen seuraavaa tilipäivää odottamaan.. en nyt viitsi reseptejä kopioida tähän, guugelilla löytyy niitä sadoittain hakusanoilla ”lentejas chorizo” (ilman noita lainausmerkkejä).

    Tärkeää on käyttää sitä ”raakaa” chorizoa, joka löytyy kylmätiskistä (ei siis sitä salamityyppistä). Maun mukaan voi ostaa miedompaa tai terävämpää.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tuomo
    Tuomo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.07.2006
    Kirjoituksia: 57
    Vastauksia: 627
    kirppuli79 kirjoitti:

    tässä juuri ennen tilipäivää tuli mieleen että jos teillä orkkilaisilla olisi vinkkejä ”halppis”-ruoista. siis ihan tavallista safkaa. minulta ja varmaan monelta muultakin on unohtunut monen hyvän ja halvan arkiruoan resepti. ei aina jaksa linjalla makaronilaatikko, jauhelihakastike, keitto ym.

    jos joku jaksaisi tänne niitä laittaa..?

    Minusta nuo itämaiset nuudelipussit ja ramen-paketit ovat aivan oivallisia pikakeiton pohjia. Ei niistä muuten (IMHO) ole mihinkään, mutta jotain lihan puolta, vaikka nakkipaketti pätkinä pannulle ja sitten siihen keiton sakaan, niin vot harashoo.

    (Josta tuli mieleen, että eipäs ole nyt niitä kaapissa. Eiku kiinakauppaan huopmenna.)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Pintor
    Pintor Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 23.11.2006
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 484

    Eipä nyt tunnu yhteydet aivan toimivan,
    joten tee sittenkin jos voisit/ jaksat kokeilla vielä sittenkin yksinkertaista ohjetta; sitruunaa, kermaa, voita, sipulia, valkosipulia, salviaa, ( haluttessasi voit tämän pilata tomaattisössöllä ), juustot, suola, pippuria, MACARONES ( penne ! ).

    Oikein hyvää ruokahalua kaikille, ja nyt täytyy mennä syömään kun keittiöstä kutsutaan niin vienosti Palviryynimakkaralle, puolukkahillo, pottumuusi con cebolla y ajo.

    Tuo ei nyt sovi minun juttuun, mutta kun kerran eräs Rouva kutsui Ukkoaan syömään, joka oli taas korjaamassa kattoa, mistä sitten lie, johtunut, ettei Hän kuullut ? Rouva suorastaan kiljui, että NYT SYÖMÄÄN !
    Senjor katonkorjaaja säikähti hitosti tuota ja lipsui katolta, ja, huikkasi mennessään kotikerroksen, että ”syön sitten sairaalassa”!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 110
    Vastauksia: 1765

    Tonnikalasalaatti:
    Tomaattia, paprikaa, vihr.salaattia, ym. vihanneksia
    ja purkki tonnikalaa.

    (Tosin tonnikala ei Espanjassa kovin halpaa ollut.)
    —————————————————–

    Keitettyjä perunoita – paloittele,
    päälle suolaa ja voita/Flooraa (+ mielimausteita, jos haluaa)
    ———————————————————-

    Raakaa pakastekalaa, päälle mausteet ja munamaito
    ja uuniin. – Lisäksi perunaa/muusia/vihanneksia.
    ——————————————————

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112
    Tuomo kirjoitti:

    Minusta nuo itämaiset nuudelipussit ja ramen-paketit ovat aivan oivallisia pikakeiton pohjia.

    mikä on ramen-paketti?
    nimim. tietämätön

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Elämästä utelias
    Elämästä utelias Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.07.2007
    Kirjoituksia: 44
    Vastauksia: 1076

    Ihan hyvä vaihtoehto välillä. Niitä keitettyjä kun laittaa paistinpannulle sipulin,kananpalojen,paprikan,valkosipulin,bambuversojen,maissin,herneitten sekaan. Paljon mausteita ja yhden kananmunan kun siihen päälle rikkoo. Ai että on hyvää 😉 Niin ja voihan sen kanan vaihtaa vaikka katkiksiin,sekin ihan maukasta. Kuhan laittaa ne viimeiseksi hetkeksi vaan joukkoon.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Ramen

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kris
    kris Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 06.09.2006
    Kirjoituksia: 41
    Vastauksia: 520

    Espanjalaisessa keittiössä on käsite platos pobres eli ”köyhät ruoat”. Ne on niitä perinteisimpiä, kaikkein edullisimmista ja yleisimmistä raaka-aineista tehtyjä ruokia, joita nykyään ei ehkä edes ravintolassa saa tai sitten niitä tarjotaan ylpeästi paikkakunnan erikoisuuksina ja jos ja kun ne on tuoreista, paikallisista oman maan raaka-aineista tehtyjä, niin ne on usein espanjalaista perinneruokaa parhaimmillaan, nam, nam!

    Googlasin platos pobres, sieltä löytyi vaikka mitä, mutta jos espanja sujuu niin tuo ensimmäinen on jo aika laaja lista edullisia herkkureseptejä:

    http://www.recetas-para-cocina.com/recetas/Cocina%20de%20Pobre/index.php

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä N35u
    N35u Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.10.2006
    Kirjoituksia: 23
    Vastauksia: 388

    No aikas edullinen on uuniperuna jollakin edullisella täytteellä,(pizzakinkku, tonnikala,yms.) josta saa kyllä hienomman ja kalliimmankin jos käyttää kalliimpia raaka-aineita esim. mätiä, kylmäsavuporoa yms.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Elämästä utelias
    Elämästä utelias Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.07.2007
    Kirjoituksia: 44
    Vastauksia: 1076

    Soseutettuna ja siihen tuoretta leipää 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tuomo
    Tuomo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.07.2006
    Kirjoituksia: 57
    Vastauksia: 627
    kirppuli79 kirjoitti:

    Tuomo kirjoitti:

    Minusta nuo itämaiset nuudelipussit ja ramen-paketit ovat aivan oivallisia pikakeiton pohjia.

    mikä on ramen-paketti?
    nimim. tietämätön[/quote]

    Ai sori, nimitys lienee nykyään vähemmän tunnettu. Ramen (äännetään raamen) on japanilainen nuudelikeitto jota saa siellä mm. ostaa kadunvarsipikakeittoloista. Ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Ramen

    Ensimmäiset Helsingin kauppoihin ehtineet nuudelipussikeitot olivat (olevinaan) jaappanialaisia ramen-pusseja mikä luki myös paketin kyljessä selvällä japanilla 😉 Ja minähän en erota ramenia ja muuta itämaista nuudelisoppaa toisistaan, joten älä vaan kysele lisää… 😉

    Kannataa ostaa niitä noista etnisistä ruokakupoista vaikka on n iitä marketeistakin. Mutta valikoima ja laatu… Hinta on tyypillisesti joutakin kymmeniä senttejä per pussi.

    Minä muuten kun en pidä tiiviisti toisiinsa sotkeutuneiden nuudelinroippanoiden kanssa taistelemisesta, varsinkaan lusikalla (muut kiinalais-japanilaiset sapuskat syön puikoille mutta nämä keitot lännen vehkeillä), niin murskaan ne nuudelit jo ennen pussin avaamista sormin puristelemalla. Sitten vasta avaan pussin ja otan sielä pois sen maustepussin.

    Eniten aikaa vie sen lisäkelihan/kalan/makkaran, whatever kypsähdyttäminen. Muuten homman tekee siestasaippuasarjan mainostauolla: kun tarvittava vesimäärä kiehuu, heitetään sekaan nuudelit, naustepussin sisältö ja yllämainitut terästeet, jos tarttee. Antaa hautua sen minuutin pari missä nuudelit just aldenteytyy.

    Kun ruokajuomaksi ahmaisee vielä tölkin Steinburg-kaljaa (Mercadonasta, suomalaiseen makuun ihan hyvää) á 27 senttiä, niin eipä ole kulunut kokkaamiseen sen enempää liikaa rahaa kuin aikaakaan.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä 123
    123 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.07.2006
    Kirjoituksia: 734
    Vastauksia: 1553

    Kanankoivet ja riisi on aika halpa ja kätevä valmistaa.

    Suomessa jos olet, saat valmiiksi marinoituja muistaakseni 1,99 €/kg. Espanjasta vähän kalliimmalla, ja joudut vielä itse maustamaan.. 😉

    Minä syön kanankoipipaketista kaksi päivää. Ensimmäisenä paistetaan kaikki koivet ja keitetään riisiä. Seuraavana päivänä laitetaan edellisenä päivänä jääneet peratut kanat, riisit ja herne-maissi-paprikat vuokaan ja uuniin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä carina
    carina Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.10.2007
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 58

    Tätä sanottiin meillä nimellä Koiranruoka.Tein tämän sapuskan maustamattoman version nimittäin
    joskus ennen meidän koiran herkuksi.Poikien tyttöystävät kauhistuivat kun pojat kysyivät joskus
    pistäytyessään kotona, onko jääkaapissa mitään syötävää.
    Vastasin siellä olevan koiranruokaa ja poika hihkaisi, että jopas on hyvä juttu, tulinpa oikeaan aikaan.

    Siis tässä tämä, halpa ja miespuoliset(koiratkin) tykkäävät.

    Puoli kiloa jauhelihaa paistetaan oliiviöljyssä ja lisätään musta- ja punapippuria ja hiukan currymaustetta.
    Kierremakaronit keitetään puolikypsiksi kattilassa ja lisätään jauhelihan joukkoon.
    Samaan pataan myös herne-maissi-paprika sekoitusta pakasteena 2 pussia tai tuoreita kasviksia.
    Kasvislientä yksi kuutio joukkoon ja vettä.
    Annetaan muhia kannen alla ainakin 15 min.

    Tosi vaikea antaa mittoja, kun yleensä teen kaiken vain ”tunteen” perusteella

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1691

    moi kirppuli!
    tassa yksi suosikkiohjeeni halpis ruoista.
    1 kuullota kattilassa oljyssa sipulia ja valkosip.(maun mukaan)
    2 lisaa lohkottuja perunoita,kuullota hetki niitakin.
    3 mausta 1-2tl paprikajauheella,peita perunat vedella+kasvisliemikuutio
    4 hauduta kypsaksi hiljaisella tulella.tarkista suola.
    5 tarjoa silputun keitetyn kananmunan ja persiljan kanssa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    pistän nyt omankin lusikkani likoon..

    meetvurstisalaatti

    keitettyä makaronia
    meetvurstia suikaloituna
    raaka sipuli suikaloituna
    2pss hernemaissipaprikaa
    oliiviöljyä
    omenaviinietikkaa
    pippuria
    sitruunamehua
    ripaus sokeria

    lisäksi yrttivoipatonkia

    ite ”kypsennän” raa’an sipulin salaatteihin näin: suikaloidut sipulit kulhoon, päälle oliiviöljyä, loraus omenaviinietikkaa, sitruunamehua ja sokeria. kansi päälle kulhoon, ravistus ja jääkaappiin pariks tunniks niin sipulin pistävin maku on ”taittunut”

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.