Lihaa säástämáttä ja laadusta tinkimättä

Etusivu Keskustelu Yleistä Uutiskulma Lihaa säástämáttä ja laadusta tinkimättä

Tämä aihe sisältää 42 vastausta, 13 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Käyttäjän santiago avatari santiago 3 v, 1 kk sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 43)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Käyttäjän vanhatyttö avatari
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 48
    Vastauksia: 1677

    Oikein oikein OIKEIN mielenkiintoinen taulukko suomalaisista grillimakkaroista:

    http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011070313998167_ru.shtml

    Ja tässä makkaratehtaiden selitys: Moni pitää vähemmän lihaa sisältävistä makkaroista, koska niiden pureskelu on helpompaa.

    Ai ai ai, on LOTTOVOITTO grillata suomessa!! Nam nam 8)

    LINKKI
    Käyttäjän arnold malaga avatari
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 63
    Vastauksia: 2433

    Eiköhän nämä kamaramakkarat ja broilerinnahkapullat mene ihan kivasti alas kun vetäisee päälle pari tuubillista (turun)sinappia.

    LINKKI
    Käyttäjän suomenkielinenpalvelutoimisto avatari
    suomenkielinenpalvelutoimisto Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 2940

    Olen useita kertoja syonyt kebabin ulkona ollessa ja maku on ollut ihan ok. Ihan kivaa purtavaa.
    Sitten mun kaveri lahetti mulle vahan kaupunginelainlaakareiden tekemaa tutkimusta. 100% kolesterooli pitoista.

    En loyda sita raporttia mutta laitan taman videon kanssa. En muuten syo enaa kuin omassa kotona itse ostetusta kokolihasta valmistettuna.

    http://www.taringa.net/posts/info/5285571/La-verdadera-composicion-de-la-carne-del-Kebab.html

    LINKKI
    Käyttäjän guanche avatari
    guanche Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.10.2006
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 708

    Kylläpä jaksatte olla aina iloisia, kun saatte luettavaksenne jotain ”negatiivista” Suomesta… ilmiö on melko orkkilainen, sillä missään muualla porukka ei mustamaalaa kotimaataan samanlaisella innolla, kuin täällä … mutta ”so what” … Olette kenties pelanneet korttinne huonosti, kaikki eivät voi olla ”pelimiehiä” …

    Teistä ei varmaan kukaan ole työskennellyt espanjalaisen ravintolan keittiössä??? Siellä, jos jossain pitäisi ehdottomasti suosia lyhytkätisiä kokkeja… ja sen verran lyhyt kätisiä, etteivät ylety kaivelemaan ruoanlaiton yhteydessä henkilökohtaisia alueitaan … tämän todistaa jo korkea salmonellatartuntaprosentti, joka lienee Euroopan huippua! Shit :) Buen provecho!

    LINKKI
    Käyttäjän santiago avatari
    santiago Kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 273
    Vastauksia: 3633

    Taisit vetäistä tuohihatusta tiedon Espanjan salmonellatilanteesta. Mun sombreron alla muhii semmoinen tieto , että Espanja on täysin ongelmatonta aluetta siinä suhteessa.
    Ja onhan se totuus ja paha sitä on muuksi vääntää , että suomalaiset bulkkimakkarat ovat luokatonta tavaraa.

    LINKKI
    Käyttäjän vanhatyttö avatari
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 48
    Vastauksia: 1677
    guanche kirjoitti:
    Kylläpä jaksatte olla aina iloisia, kun saatte luettavaksenne jotain ”negatiivista” Suomesta… ilmiö on melko orkkilainen, sillä missään muualla porukka ei mustamaalaa kotimaataan samanlaisella innolla, kuin täällä … mutta ”so what” … Olette kenties pelanneet korttinne huonosti, kaikki eivät voi olla ”pelimiehiä” …

    Teistä ei varmaan kukaan ole työskennellyt espanjalaisen ravintolan keittiössä??? Siellä, jos jossain pitäisi ehdottomasti suosia lyhytkätisiä kokkeja… ja sen verran lyhyt kätisiä, etteivät ylety kaivelemaan ruoanlaiton yhteydessä henkilökohtaisia alueitaan … tämän todistaa jo korkea salmonellatartuntaprosentti, joka lienee Euroopan huippua! Shit :) Buen provecho!

    Ei tuo makkarauutinen ole negatiivinen, se on vain UUTINEN. Ja siná ihan itse tulkitset sen negatiiviseksi. On ihan makuasia pitáäkö lihatonta lihatuotetta hyváná vai huonona ja onhan vertailussa semmosiakin makkaroita, joissa on yli 80% lihaa. Tuo on siis vertailu, raportti.

    Ja tuo viittauksesi espanjalaisen ravintolan keittiön ja keittiöhenkilökunnan siivottomuuteen on ihan turhaa leimaamista ja yleistámistä. Ja voinpa kertoa káyneeni yhden SUOMALAISEN paikallisen ravintolan keittiössá ja rehellisesti sanoen, en voi mitenkáán kiitellá sen hygienia-tasoa tai siellä ahertavan kokin omaa siisteyttá. }:)

    Tuo kotimaasta puhuminen on tietenkin muuttunut niiden vuosien aikana kun on ollut sieltá pois. Tiedáthán, jos pistaa nenänsá ihan kiinni siihen mitä katsoo ja sitten vetáytyy kauemmaksi ja katsoo uudelleen, niin ihan erilaiselta se samakin kohde nayttaa. Kokeile sinákin… ;)

    LINKKI
    Käyttäjän tuisku avatari
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 28
    Vastauksia: 1628

    toi tuliaisix lauantaina Porosalamia seka meetwurstia,niitten ”pakollisten” nakkien lisaksi.Ja kylla ma olen sita mielta etta noi salami/ meetwurstit Suomessa ovat paaaaaaaaljon parempia kuin taalla Espanjassa.”Jefenikin ” kehuu niita!

    Taalla en juuri muita leikkeleita syo kun lomo/serrano/cecina…eli kaikki ”taysliha· valmisteita.

    Hygienia tasosta olen myos sita mielta etta kylla se vaan taalla Espanjassa on aika paljon paskasempaa puuhaa Suomeen verrattuna….tarkoitan nyt noita normaali baari /”kansankuppiloita…..luxusravinteleissa meikalaisella ei niin usein ole varaa kayda.

    Kohta on taas Suomimatka edessa ja takasin tullessa kasipakaasi tulee olemaan taynna Suomimakkaraa :D

    LINKKI
    Käyttäjän guanche avatari
    guanche Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.10.2006
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 708

    Äläpäs vanhatyttö nyt höpise… tyyli millä uutisen meille kerroit, puhuu omaa kieltään … mutta se on nyky-orkkilainen tyyli, joten ehkäpä olisin yllättynyt jos se olisi ollut asiallinen… no eipä siitä sen enempää.

    vanhatyttö kirjoitti:
    Tiedáthán, jos pistaa nenänsá ihan kiinni siihen mitä katsoo ja sitten vetáytyy kauemmaksi ja katsoo uudelleen, niin ihan erilaiselta se samakin kohde nayttaa. Kokeile sinákin… ;)

    Tämä menetelmä on minulle varsin tuttu, olen sitä kokeillut ja olen samaa mieltä kanssasi … erilaiselta näyttää, siitä syystä nykyään otankin Espanjasta vain ne parhaat palat ja nautin Suomesta :)

    LINKKI
    Käyttäjän guanche avatari
    guanche Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.10.2006
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 708
    santiago kirjoitti:
    Mun sombreron alla muhii semmoinen tieto , että Espanja on täysin ongelmatonta aluetta siinä suhteessa.

    Päässäsi on huono sombrero, sen alla muhii väärä tieto

    santiago kirjoitti:
    onhan se totuus ja paha sitä on muuksi vääntää , että suomalaiset bulkkimakkarat ovat luokatonta tavaraa.

    No onhan se totuus ja juuri sen vuoksi kukaan ei ole muuta väittänytkään!

    LINKKI
    Käyttäjän vanhatyttö avatari
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 48
    Vastauksia: 1677
    tuisku kirjoitti:
    toi tuliaisix lauantaina Porosalamia seka meetwurstia,niitten ”pakollisten” nakkien lisaksi.Ja kylla ma olen sita mielta etta noi salami/ meetwurstit Suomessa ovat paaaaaaaaljon parempia kuin taalla Espanjassa.”Jefenikin ” kehuu niita!

    Taalla en juuri muita leikkeleita syo kun lomo/serrano/cecina…eli kaikki ”taysliha· valmisteita.

    Hygienia tasosta olen myos sita mielta etta kylla se vaan taalla Espanjassa on aika paljon paskasempaa puuhaa Suomeen verrattuna….tarkoitan nyt noita normaali baari /”kansankuppiloita…..luxusravinteleissa meikalaisella ei niin usein ole varaa kayda.

    Kohta on taas Suomimatka edessa ja takasin tullessa kasipakaasi tulee olemaan taynna Suomimakkaraa :D

    Minäkin tykkáán suomalaisista metwursteista enemmän kuin täkäläisistá. Mutta eihän ne täállä olekaan metwursteja, sitá paitsi. Ja jamón serranon voittanutta ei ole.

    Noista ravintoloiden siisteysjutuista ei kannata kinata, joka maassa on puhtaita ja váhemmán puhtaita kuppiloita. Ja suomessa on nyt támmönen kiva seurantasivu:

    http://www.oivahymy.fi/portal/fi/hae_myymalaa_tai_ravintolaa/

    Tuosta voi katsoa mimmosia naamoja oma láhikauppa tai kuppila on tarkastuksessa saanut.

    Ja vaikka hirveesti arvostellaan ravintoloiden siisteyttá niin kyllá sen pöpön voi omastakin kyökistá saada. Näin kesállá etenkin kun on lámmintá ja kaikki muhii iloisesti. Onneksi grillimakkarat on niin hyvin nitriitillä myrkytetty, että niissá ei elá mikäán. Jos ei olisi, niin saattaisi olla ruokamyrkytysepidemioita paljon enemmán kun kesällá niitá makkaroita sáilytelläán lámpimissákin tiloissa tuntikausia. Siispá nauttikaamme kesástá ja makkaroista, siellá ja táállá ja vaikkapa siellätáállá :) :)

    LINKKI
    Käyttäjän guanche avatari
    guanche Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.10.2006
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 708
    vanhatyttö kirjoitti:
    Siispá nauttikaamme kesástá ja makkaroista, siellá ja táállá ja vaikkapa siellätáállá :) :)

    No siellätäällä on aika hyvä :)

    LINKKI
    Käyttäjän Jahu avatari
    Jahu Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.08.2006
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1073
    LINKKI
    Käyttäjän kojo avatari
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1226

    santiago:
    ”Taisit vetäistä tuohihatusta tiedon Espanjan salmonellatilanteesta. Mun sombreron alla muhii semmoinen tieto , että Espanja on täysin ongelmatonta aluetta siinä suhteessa.”

    Paas lukien uudestaan vaikkapa Espanjaan matkustavan turistin ohjeet, vaikka niin kanta-asukasta oletkin.
    Espanjalaisissa kananmunissa tavataan salmonellaa, ja siksi kananmuna suositellaan kypsennettäväksi täysin.
    Toinen helteiden salmonellapesä on vähänkin seisonut majoneesi, esim. aioli.

    Se, mikä teidän sombrerojen alla muhii, ei ole salmonellaa vaan hilsettä.

    LINKKI
    Käyttäjän santiago avatari
    santiago Kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 273
    Vastauksia: 3633

    Muistanpahan vaan kun tässä pari vuotta sitten kun vielä asuttiin Suomessa, oli munatiloilla maansuru kun puolet Suomen kanoista oli saanut salmonellan , varmaankin rehusta. Taisi olla sama juttu jonkun naudanrehun kanssa. Että semmoista.
    Mitäs mä teidän viisaampien kanssa rupean vääntämään, mutta kannattaa vähän miettiä miten tärkeä tulonlähde turismi on ja kuinka paljon turisteja täällä vuosittain pyörii. Luulisi mananajenginkin huolehtivan hygieniasta kun elatus on siitä kiinni. Ja vielä kerran , en mä ainakaan ole kuullut mistään epidemioista täällä.
    Ja mä taidan pitäytyä tässä lapsenuskossani kunnes oma pakki menee sekaisin.

    LINKKI
    Käyttäjän kojo avatari
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1226

    Santiago: ” salmonella on iloinen asia ”

    Santiago lienee aika aika yksin mielipiteensä kanssa.

    No, kysymykseni kuuluu: onko espanjalaisilla ravintolatyöntekijöilä määrävälein toistuvaa salmonellakoetta kuten suomalaisilla? Entä hygieniapassi? Ainakin arnold osaa varmasti vastata.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 43)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.