kuka muistaa läskisoosin?

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Bilenurkka kuka muistaa läskisoosin?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä jarno
    jarno Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.06.2007
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 4

    heippander.

    tuli tässä mieleen yhtäkkiä näitä sivuja taasen selaillessani, jotta teettekö te suomalaisia perinneruokia koskaan? vai onko teilläjoku teema aina iltamilla vaiko vain mitä kokin sattuu tekemään mieli?

    pakko tähän nyt mainostaa tuon läskisoosin alkutarina kun minulla oli täällä suomessa kollega intiasta ja meillä oli tapana tehdä toisillemme kotimaan perinneruokia.. 😉 hyvin kelpasi.. tosin hän jäi tandorikanan velkaa.

    bon appetit. (mitä se sitten on espanjaksi)

    😀

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
    Johan Toki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Tervehdys jarno!

    Pahan pistit… 😉 Tuo läskisoosi ei ole kuulunut koskaan minun suosikkeihini, mutta se kaipaamasi tandorikana vetoaa kyllä tunteisiini… 😉

    Kyllä täällä Suomalaisten keskuudessa on tapoja jos toisiakin, eli kaikki nuo mainitsemasi ovat tunnettuja… 😉

    Tosin täällä kokoonnutaan myös hyvin yleisesti yhdessä syömään ravintoloihin, sillä vaikka hintataso onkin vuosien varrella kohonnut kovastikin – on se kuitenkin vielä huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. 🙂

    Jos kokataan kotona, ajatellaan myös usein ihan vain arkisesti – mistähän ne vieraat saattaisivat tykätä ja yllättyä ja sitä sitten laitetaan… 🙂

    No hyvää ruokahalua sinnekin, missä nyt tänään syöt… 🙂 Minä syön tänään päivällisen kotona, mutta huomisesta en sitten taas vielä tiedäkään… 8)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    … se kuullu ihan perusruokavalioon Espanjassaki. Ja espanjassa on hyvä possun kylykiliha (panzeta), sipuli (cebolla), voi (mantequilla), merisuola (sal de mar), vehnäjauho (harina de trigo)/ruisjauho (harina de centeno) ja vesi (aqua). Ja masteita maun mukkaa
    esim. mustapippuri (pimienta negra) Ja potaatit (patatas). Valamistettaa perinteiseen tappaan. Por aproveche !!!

    Sianlihakastike eli läskisoosi
    2 annosta

    250 g (un cuarto de kilo) siansivua, ns. kastikelihaa
    ripaus suolaa
    3 rkl ruisjauhoja tai vehnäjauhoa
    1 sipuli
    10 maustepippuria
    4 – 5 dl vettä
    voita toloku nokare
    Leikkaa liha suikaleiksi ja nosta kylmään pannuun. Kuumenna pannu kuumaksi levyllä ja anna suikaleiden tiristä siinä sekoitellen niin, että rasva alkaa irrota. Mausta lihat kevyesti merisuolalla ja lisää sekoittaen jauhot. Ruskista jauhot kauniin vaalean ruskeiksi. Kuori ja lohko sekaan sipuli. Lisää pippurit ja vesi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja muita kasviksia.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä jarno
    jarno Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.06.2007
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 4

    en tiedä tästä illlasta enää, mutta huomenna taian tehdä ihan itse lihapullia pottumuusilla ja joku kiva kastike mikä ei vielä ole juolahtanut mieleen..

    laitan reseptin sitten huomenna. 🙂

    -miäs se miäs vaikko kissan korkuune-

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Selma
    Selma Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 38
    Vastauksia: 583

    … on hyvää! Ja jos tulen ensi syksynä sinne, niin tervetuloa Tokela maistamaan oikeaa savolaista läskisoosia. Aivan isäni reseptillä valmistettua.

    Tein sitä muuten viime talvenakin siellä Pacosissa tutuilleni ja hyvin näytti maistuvan.

    Puolukkahilloa sen kanssa pitää olla. Olikohan sitä siellä saatavilla? Tarkistakaapa tilanne , kun liikutte kaupoissa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    miunmaumukkaa passaatuu puolukka parraeten ” tirripaestiin”

    ja tirripaistiin kun lisää joukoon suolasärkee tulloo perin savolais-andalucialainen perinneruoka. Espanjassa yhdistellään kalaa ja possua hyvin yleisesti ruokiin.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.