Espanjan energiahöpinää

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanjan energiahöpinää

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Espanjassa on paljon tulimyllyjä myös Don Quijoten hyökkäysten jälkeen, aurinkopaneelit ovat olleet vuodesta 2005 lähtien pakollisia uustaloille, joita tosin ei enää rakenneta pitkään aikaan ja tänä vuonna on vesivoimaa vähän siellä sun täällä.. jopa katoista vuotaa sisälle….

  Ydinvoimaakin on ja vanhin voimala José Cabera on jo 6 vuotta kestävän purkutyön alla. Kaiken kaikkiaan on 9 rakennettua ydinvoimalaa ja viisi raatoa, joiden rakentaminen keskeytettiin 1994. Sosialistihallitus päätti jo 1983 ydinvoimasta luopumisesta, mutta parannusten vuoksi tuotanto on toistaiseksi vain noussut joka vuosi.

  On pirun vaikeata löytää luotettavaa tietoa Espanjan energiatuotannosta. Wikipedia valehtelee yhtä ja hallitus kailottaa toista.

  Wikipeida on tietävinään, että Espanjan tavoitteena on tuottaa 30% energiastaan uusituvilla vuonna 2010 ja lopullinen tavoite on muutaman vuoden kuluttua 100% – kunnioitettavaa, mutta taitaa olla sitä bullshittiä! Sama lähde on tietävinään, että Castilla y León ja Galicia tuottavat jo nyt yli 70% uusiutuvilla ja Andalusia tuskin edes 7%. Puolet uusiutuvasta on tuulesta. Aika monella katolla aurinko lämmittää käyttöveden.

  Vaan hallituksen sivu kertoo, että vasta 2020 Espanja tuottaa 22,7% uusiutuvilla ja sähköstä 42,3%. Kai on uskominen hallituksen sanaan ja tekevät sitten ison rahan myymällä päästöoikeuksia muille, kuten energiatavoitteissaan sikatyhmälle Suomelle – vihreät asettivat kovat tavoitteet rinta kaarella ja nyt niistä sitten maksetaan ihan oikeaa rahaa – heh heh.

  Wikipedian harhaisen tiedon perusteella energiaa tehdään jo nyt suurin piirtein jakaumalla:

  • Fossiiliset 60% – hyi hyi, paljon CO2-saastetta!
  • Ydin 19%
  • Vesi 11%
  • Tuuli 8%
  • Roskat 1%
  • Biomassa 1%
  • Aurinkopaneelit 1%

  Uusiutuvien osuus on liian suuri, mutta antaa kaikkien maailman tilastojen valehdella ihan rauhassa.

  Vaan yöllä aurinkopaneelit eivät tuota ja myös tuuli oikuttelee. Voltteja pitäisi saada aina kasaan. Lehdet hehkuttivat kun yhtenä tuulisena päivänä 55% Espanjan sähköstä temmattiin tuulesta. So what?

  Olen aina ihmetellyt El Chorron vesivoimalaa, sillä kun ei ole ollut vuosikausiin duunia veden puutteen vuoksi – nyt on. Tokkiinsa voimalan kaverit ovat pumpanneet yösähköllä vettä vuoren huipun altaaseen ja tiputelleet sitä taas alas sähkön huippukulutuksen aikana – sähköä kun on hieman vaikeata muutoin varastoida.

  Jenkkejä on haukuttu maailma likaamisesta, mutta tänään Bloom Energy julkisti viimein ensimmäisen todella tuotantoon yltäneen polttokennon. Katso CBS:n hyvä esitys: http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=6228923n&tag=contentMain;contentBody

  Todella kova ja mullistava juttu vihreän energian sektorilla! Nyt kannattaa ostaa kaikki kaatopaikat, sillä niistä saadaan hyvää kaasua! Wärtsilän ja VTT:n isolla rahalla vuosia kehitetty vastaava juttu taisi saada kovan kolauksen…. Jos Espanja käyttäisi Bloom Boxia maakaasunsa tuottamiseen, 20% CO2 päästöistä’ häviäisi ja sähköntuotanto olisi paremmalla hyötysuhteella….

  Miksi kirjoittelen tänään tällaista? Ihan vaan omasta mielenkiinnosta aiheeseen ja samalla kiusaan teitä muitakin – heh heh! Mun ongelmana kun on yliliukkaat PC:n näppäimet…. tarttis vissiin hiekottaa…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 25
  Vastauksia: 1910

  Tuo Bloom Energy juttu kuullostaa todella kovalta uutiselta! Peukut pystyyn.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Aika näyttää totuuden tästäkin keksinnöstä.
  Toisaalta , olikohan vuoden 1956 , vai olikohan se sittenkin 1957 Teknari , missä kerrottiin että nyt on keksitty auto joka käy pelkällä vedellä.
  Sitä odotellessa on aika tullut välillä vähän pitkäksi , mutta eihän se enää voi kauan kestää kun saan Seatin vaihdettua semmoiseen.
  Ja sitten ainakin maailma pelastuu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Aika todella näyttää… eihän niillä ole vasta kuin 20 keskeisintä jenkkifirmaa asiakkaana; mm. Google, Ebay, Walmart, FedEx, Coke, Bank of America, jne. Mutta kadehdin aina jenkkien kykyä rakentaa superhypetystä jonkin uuden asian ympärille. Vai pitäisikö sanoa vanhan, kun fyysikko William Grove oivalsi periaatteen jo vuonna 1839….

  Toisaalta kotimainen Wärtsiläkin on heittänyt viimeiset roponsa saman tekniikan kehittämiseen:
  Wärtsilä

  santiago, sinuna aloittaisin jo Seatin muuntamisen toimimaan polttokennolla. Varmaankin yksi litran kokoinen kenno riittäisi antamaan riittävästi potkua sähkömoottorille, jotta pääset helposti N340:n rytmiin, vaikka kohdallasi ei ole kiihdytyskaistoja.

  Polttoaineen saat sillä, kun siirryt käyttämään riukua ja keräät biokaasut tankkiin – ruisleivällä ja raa’alla ärtsopalla saat korkeaoktaanista niin ei nakuta… varsinkaan, jos vaimo ei istu vieressä….. Biokaasulla käydessä saat 100% ympäristöedun. Lisäksi polttokenno pitää autosi sisätilat tarvittaessa saunan lämmöissä eli älä unohda vihtaa kauppamatkalle…..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mitään ei saa ilmaiseksi näköjään.Ikävältä tuntuu vaihtaa lupaavasti alkanut välimeren ruokavalion noudattaminen takaisin perinteiseen suomalaisugrilaiseen perinneruokaan. Mutta mitäpä ihminen ei tekisi että maailma pelastuu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa P
  Masa P Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 743

  Kyllä vaan, auto käy, kuin käykin vedellä!

  Sopivassa suhteessa lisätään asetonia veteen ja kas, kone käy. Siinä on vaan pikku pulma. Kone räjähtää hetken käytyään.

  Tähän lankaan meni aikoinaan itse Henry Ford`kin !

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.