Espanjalainen keittio

Etusivu Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjalainen keittio

Tämä aihe sisältää 43 vastausta, 14 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Käyttäjän kojo avatari kojo 4 v sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 44)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Käyttäjän blues avatari
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 24
    Vastauksia: 1764

    Eraassa keskustelussa arvosteltiin kovin sanoin espanjalaista keittiota. Taytyy myontaa ettei se ole minunkaan ehdoton suosikki. Kylla Espanjassa on hyvaakin ruokaa saatavilla.

    Selailin nopsasti netista Michelin tahti ravintoloita ja loytyyhan niita toista sataa taaltakin. Eli huomattavasti yli Euroopplaisen keskiarvon.

    http://www.3starrestaurants.com/michelin-restaurants-star-guide.asp

    LINKKI
    Käyttäjän arnold malaga avatari
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2582
    blues kirjoitti:
    Eraassa keskustelussa arvosteltiin kovin sanoin espanjalaista keittiota. Taytyy myontaa ettei se ole minunkaan ehdoton suosikki.

    Duodanoin… Kun puhutaan “espanjalaisesta keittiöstä”, niin silloin puhutaan kyllä melkoisen laajasta käsitteestä. Eli siis, tarkoitetaanko silloin kastilialaista, valencialaista, galicialaista, manchalaista, katalonialaista, baskilaista, mallorcalaista, andalusialaista, asturialaista, extremaduralaista vaiko vaikkapa kanarialaista keittiötä? Ne kun kaikki ovat omansalaisia.

    Tietysti, jos on syönyt vain jossain kapisessa turistipaikassa vaikkapa paellana jotain riisimössöä muutamalla sattumalla (ja toki ilman aitoa sahramia) tai häränpihvinä jotain kengänpohjansitkeää vanhan lehmän kulmapaistia tai riistaruokana jotain huonosti riiputettua kaniinia jne. jne., niin kaitpa siinä sitten on syntynyt kuva “espanjalaisesta keittiöstä”.

    Nykyään pyörii yhdellä (en nyt just muista millä) rtve:n telkkarikanavallakin sellainen sarja, jossa kaksi espanjalaista televisio-näyttelijä-äijää kiertää maata ja tutustuu kotimaan(sa) eri ruokakulttuureihin, joita kyllä näyttää riittävän. Vapaat kanatkin oli yhdessä sarjan osassa ihan aikuisten oikeasti _vapaita_ ja ne juoksentelivat pitkin pihamaata. Toki kyllä lautasella sitten jonkinkin verran arvokkaampia, kuin jotkut (puta-)häkkibroilerit.

    LINKKI
    Käyttäjän Lumenluoja avatari
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489
    blues kirjoitti:

    Eraassa keskustelussa arvosteltiin kovin sanoin espanjalaista keittiota. Taytyy myontaa ettei se ole minunkaan ehdoton suosikki. Kylla Espanjassa on hyvaakin ruokaa saatavilla.

    Selailin nopsasti netista Michelin tahti ravintoloita ja loytyyhan niita toista sataa taaltakin. Eli huomattavasti yli Euroopplaisen keskiarvon.

    http://www.3starrestaurants.com/michelin-restaurants-star-guide.asp/quote

    sekottavan espanjalaisen keittiön ja keittiön, joka sijaitsee Espanjassa?

    Tähdet eivät putoile soittoruokaloille tekemällä kulttuuri-/maasidonnaista sapuskaa….

    LINKKI
    Käyttäjän Virpi avatari
    Virpi Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.07.2010
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 32

    Ravintolat on aina oma luku sinansa. Tosiaan pitaa tietaa ne hyvat paikat, jos haluaa kunnollista ruokaa. Jos ei puhuta pelkastaan ravintoloiden tarjonnasta, niin olin pienessa espanjalaiskylassa juhlissa muutama vuosi sitten ja siella vasta oli hyvaa itsetehtya ruokaa! Isossa pannussa kylan vanhat mummut keittivat avotulella kahvit ja juuri grillatut makkarat oli aivan taivaallisen hyvia. En enaa muista mita kaikkea muuta siella oli tarjolla, mutta koko kyla osallistui juhlien ruokapuoleen jotenkin kuka toi viinit, kuka juustot jne. On myos tullut syotya useampaan otteeseen mieheni mummon tekemia perusespanjalais poperoita ja pakko on todeta, etta todella hyvaa ruokaa on tullut syotya.

    LINKKI
    Käyttäjän Lumenluoja avatari
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    onko tämä perinne häviämässä Espanjasta kuten niin moni perinne on hävinnynnyt monestakin paikasta. Jotku kansat ja maat osaavat kyllä vaalia omia ainutkertaisia asioitaan, mutta toiset eivät.

    LINKKI
    Käyttäjän eiksvaa avatari
    eiksvaa Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.11.2010
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 24

    Espanjalaisten ravintoloitten ruokataso on pääosin surkea. Mausteena tunnetaan edelleen vain pippuri ja suola. Olen syönyt ravintoloissa satoja kertoja, enkä kertaakaan ole saanut erinomaisen hyvää ruokaa. Korkeintaan intialaiset eivät ole onnistuneet pilaamaan ruokiaan olemattomilla mausteilla. Heilläkin hinnat ovat kovat ja riisikupillisestakin voidaan pyytää muutamia euroja.

    LINKKI
    Käyttäjän Don Bavarontti avatari
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 110
    Vastauksia: 2110

    cocina andaluza kuukeliin..selevii andalucian alueen herkut

    LINKKI
    Käyttäjän arnold malaga avatari
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2582
    eiksvaa kirjoitti:
    Espanjalaisten ravintoloitten ruokataso on pääosin surkea. Mausteena tunnetaan edelleen vain pippuri ja suola. Olen syönyt ravintoloissa satoja kertoja, enkä kertaakaan ole saanut erinomaisen hyvää ruokaa.

    No, voi voi… Onpa sulla käynyt surkea tuuri. Mutta täytyy sanoa, että erinomaisen sinnikäs olet, kun satoja kertoja olet mennyt syömään “pääosin surkeaa” ruokaa, mutta aina vain on pitänyt mennä uudelleen ja uudelleen. :)

    eiksvaa kirjoitti:
    Korkeintaan intialaiset eivät ole onnistuneet pilaamaan ruokiaan olemattomilla mausteilla.

    Jaa juu niin… jos hyvän ruoan tunnusmerkki on se, että suu pitää polttaa mahdollisimman tulisilla mausteilla, niin mikäs siinä sitten. Eiväthän sellaisen “kulinaristin” suussa nuo espanjalaiset miedot yrttimausteet maistu millekään, vaan antavat täysin maustamattoman vaikutelman.

    Mene ihmeessä seuraavan kerran syömään johonkin edulliseen tex-mex-paikkaan (intialaisissa kun hinta tuntui tekevän kiusaa) ja sano, että pannaanpas niitä mausteita sitten kunnolla ja aikuiseen makuun. Et varmasti pety mausteiden suhteen. :)

    LINKKI
    Käyttäjän eiksvaa avatari
    eiksvaa Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.11.2010
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 24

    “No, voi voi… Onpa sulla käynyt surkea tuuri. Mutta täytyy sanoa, että erinomaisen sinnikäs olet, kun satoja kertoja olet mennyt syömään “pääosin surkeaa” ruokaa, mutta aina vain on pitänyt mennä uudelleen ja uudelleen”.

    Nooh, kakku perheellämme on tapana syödä aika paljon ulkona paikkoja vaihdellen ja hyviä sellaisia etsien. Vaan Espanja, Usa ja Enkku ovat olleet surkeita ja tässä järjestyksessä.

    “Jaa juu niin… jos hyvän ruoan tunnusmerkki on se, että suu pitää polttaa mahdollisimman tulisilla mausteilla, niin mikäs siinä sitten. Eiväthän sellaisen “kulinaristin” suussa nuo espanjalaiset miedot yrttimausteet maistu millekään, vaan antavat täysin maustamattoman vaikutelman”.

    Juuri noin, vaikken ylenpalavan tulista ruokaa syökään.

    “Mene ihmeessä seuraavan kerran syömään johonkin edulliseen tex-mex-paikkaan”.

    Kiitos neuvosta, mutta ei kiitos. Tex-mex ei kelpaa lainkaan.

    “(intialaisissa kun hinta tuntui tekevän kiusaa) ja sano, että pannaanpas niitä mausteita sitten kunnolla ja aikuiseen makuun”.

    Olipa aikuisen oloinen neuvo:)! Taidat olla täys pöljä!

    Espanjan kapakkaruoka on joka tapauksessa sieltä itsestään! Mutta teille köyhemmille saattaa sekin olla peräti kulinaristinen nautinto. Hyvät sille!

    LINKKI
    Käyttäjän arnold malaga avatari
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2582
    eiksvaa kirjoitti:
    Nooh, kakku perheellämme on tapana syödä aika paljon ulkona paikkoja vaihdellen ja hyviä sellaisia etsien. Vaan Espanja, Usa ja Enkku ovat olleet surkeita ja tässä järjestyksessä.

    …Taidat olla täys pöljä!

    Hehh hehh hehh… Toki minä mieluummin ‘pöljä’ (kuten teillä oululaisilla on tapana sanoa) olen, kuin tuollainen valtakunnanvalittaja. Mahdattekohan sitten olla koko perhe sinunlaisiasi kermahanureita, vai piipitätkö täällä vain siksi, kun muu fämili ei enää jaksa kuunnella alituista valitustasi? :)

    eiksvaa kirjoitti:
    Espanjan kapakkaruoka on joka tapauksessa sieltä itsestään! Mutta teille köyhemmille saattaa sekin olla peräti kulinaristinen nautinto. Hyvät sille!

    Ai jaa juu… te siis olettekin käyneet syömässä [niitä satoja kertoja] joissain kapakoissa, ettekä suinkaan kunnon ravintoloissa? Ja mitä köyhemmyyteen tulee, niin ehdithän sinä itse jo tuolla aiemmin valittaa jonkun intialaisen ravintolan hintavuudesta. :(

    LINKKI
    Käyttäjän blues avatari
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 24
    Vastauksia: 1764

    Kannattaisi varmaan vaihteeksi kokeilla ruokaravintoloita kapakoiden sijaan. :)

    Esimerkiksi Meson Agustin tarjoilee sellaiset pihvit etta taatusti maistuu. Loytyy Torreblancan kohdilta Paseolla.

    Intialaisista voisin suositella Muntaz ravintolaa Hotel Angelaa vastapaata.

    LINKKI
    Käyttäjän Raija avatari
    Raija Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.07.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 152

    Harrastin joskus muinoin sitä, että otin aina alkuruuaksi Sopa de Mariscon. Etsin sitä absoluuttisen parasta. Sikahintainen El Mero sai ehkä 7 pistettä, mutta “viiden tien venta” vuorten takana 10- – siellä mukana olivat mausteet, ainakin sahramia, varmaan jopa kanelia.

    Kun ajelen maaseudulla, katson tarkkaan missä näkyy ravintola, jonka pihalla on paljon autoja. Eivät paikalliset suostu syömään huonoa ruokaa, vaan suosivat hyvän ruuan paikkoja. Mukaan sinne siis.

    Mieheni oli täällä aiemmin yksin ja kävi remonttiporukkamme kanssa syömässä. He kertoivat, että joka kylältä tiedetään se paras paikka ja sinne mennään. Niinpä meistä tuli Frenanzon ystäviä siihen asti kunnes se lopetettiin. Siellä olen saanut aitoa, hyvää espanjalaista kotiruokaa. Vaimo keitti, mies junaili ja tarjoili ja lapset juoksivat koulusta siestan alkaessa auttamaan.
    Missään muualla en ole törmännyt sellaiseen taivaalliseen, vitivalkoiseen kalakeittoon. Myös “talvikeitot” l. cocidot olivat loistavia. Boqueronesit oli keitetty puhtaassa öljyssä ja salaatit tehty tuoreista kasviksista. Pääruuat olivat valitettavasti sitä tavallista menu del dia -linjaa possunkyljyksineen ja ranskalaisineen, mutta alkuruokaa sai pyytäessä lisääkin ja sillä helposti kuittasi nälän. Tiedän jo aika monta “haalaripaikkaa” rannikolla.:)

    Espanjalainen naapurimme kutsui meidät taannoin läksiäisillalliselle. Vaatimattomasti 7 ruokalajia, jos Cocido Madrilena lasketaan kahdeksi (liemi ensin ja sattumat sitten). Kypsä mäti oli minulle liikaa, mutta kaikki muu loistavaa. Magdalena korostaa aina oikeiden ainesten löytämistä – marketit eivät ole ykkösvaihtoehto – ja kalakauppiaaseenkin täytyy olla hyvä suhde, että varmasti saa sitä tuoretta.

    Ruokahan on täällä yksinkertaista, jolloin hyvien raaka-aineiden merkitys korostuu. Ja jälkiruuat: niitähän ei olekaan. Syönkin mieluummin vaikka tuoreen hedelmän tai tyydyn kahviin – sen maukkaudesta varmaan kaikki ovat samaa mieltä ;)

    En jaksa nyt tarkistaa ruokalajien nimien oikeinkirjoitusta, joten siitäkin saa antaa (rakentavaa) palautetta ;)

    LINKKI
    Käyttäjän arnold malaga avatari
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2582
    Raija kirjoitti:
    En jaksa nyt tarkistaa ruokalajien nimien oikeinkirjoitusta, joten siitäkin saa antaa (rakentavaa) palautetta ;)

    Hehhehh… Kun nyt ihan vänkäämällä pyysit, niin annettakoon nyt sitten, mutta vain tämän kerran.
    :)
    Oikea muoto: Cocido Madrileño
    Suku on siis maskuliini.
    ;)

    LINKKI
    Käyttäjän Raija avatari
    Raija Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.07.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 152

    Jotenkin tuo näyttikin väärältä. Ajattelin varmaan naapuriani Magdalenaa :)

    Miten muuten suomalaisella näppäimistöllä tuon venkuran saa n-kirjaimen päälle?

    LINKKI
    Käyttäjän eiksvaa avatari
    eiksvaa Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.11.2010
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 24

    ” Hehh hehh hehh… Toki minä mieluummin ‘pöljä’ (kuten teillä oululaisilla on tapana sanoa) olen, kuin tuollainen valtakunnanvalittaja.”

    Olet taas tapasi mukaan täysin väärässä. En ole koskaan edes käynyt Oulussa, enkä näe mitään syytä sinne mennäkään:)!

    Valtakunnanvalittaja? Mikä ettei, jos se tekee sinut onnelliseksi.

    “Mahdattekohan sitten olla koko perhe sinunlaisiasi kermahanureita, vai piipitätkö täällä vain siksi, kun muu fämili ei enää jaksa kuunnella alituista valitustasi?”

    Käytöksestäsi ja kirjoituksestasi päätellen olet entinen koulukiusaaja, mutta kukin tyylillään tai tyylittömyyttään. Älä enää suotta nöyryytä itseäsi, kyllä se siitä tai sitten ei.

    “Ai jaa juu… te siis olettekin käyneet syömässä [niitä satoja kertoja] joissain kapakoissa, ettekä suinkaan kunnon ravintoloissa? Ja mitä köyhemmyyteen tulee, niin ehdithän sinä itse jo tuolla aiemmin valittaa jonkun intialaisen ravintolan hintavuudesta.”

    Hohhoijaa, olet todellakin pöljä, mutta annan sinun olla. Lepäilehän rauhassa!

    Mahtaa sinun mahdollinen perheesi olla tylsistynyt jankuttamiseesi, etten sanoisi jäkättämiseesi.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 44)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

People Who Like Thisx

Loading...