BARCELONA, viime hetken vinkit

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset BARCELONA, viime hetken vinkit

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
  kirppuli79 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.11.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 112

  ollaan barnaan menossa viikonlopuksi. perilläoloaika on suhteellisen lyhyt eikä koko kaupunkia ehdi näkemään, joten jos jollain on vinkkejä mitä ehdottomasti kannattaa nähdä niin olisin kiitollinen. museot ei kiinnosta..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Tallustelua vanhassa kaupungissa, Sagrada Familia, Parque Güell, Tibidabo vaikka illansuussa katsomaan kaupungin valoja auringonlaskun aikaan. Parque Güell on pienen matkan päässä, metrolla tai taksilla, mutta maksaa minusta vaivan, jos et halua sisälle museoita katselemaan niin sieltä löytyy arkkitehtuuria, maisemaa ja luontoakin ja kaupunkilaisia katseltavaksi viettämässä päivää. Olen Gaudí-fani, jos et tykkää niin játä Güell väliin. Sagrada Familia on nähtävä silti!

  Puerto Olimpico on täynnä ravintoloita, jos jaksat kävellä koko ravintola-alueen läpi ja väistellä sisäänheittäjiä niin siellä viimeisessä nurkassa koko laiturin perällä on ravintola nimeltään Gangrejo Loco (Hullu Rapu suunnilleen), jossa taitaa viihtyä joskus mm. jalkapalloliigan pelaajatkin syömässä, ainakin päätellen nimmarikuvista seinillä. Ei ihan budjettipaikka mutta sellainen, että siellä saattoi firman laskuun syödä ilman että pomo kysyisi jälkeen päin, että ”MITÄ sä oot tehny?!”

  Jos modernimpaa arkkitehtuuria haluaa katsella niin Diagonalia pitkin kävellen, taksilla tai julkisilla. L’Illa ostoskeskuksesta löytyy ”ostosh….tti”, osoitteessa Diagonal 555. Barceloneta siinä meren äärellä on myós kiva kävellä ja sielläkin on kai kaikennäköistä ostoskuviota.

  En ole mikään erityinen Barcelonan tuntija, moni täällä varmasti tietää kaupungista paljon enemmän, mutta näillä eväillä olen viihtynyt siellä monta lyhyttä visiittiä. Buen viaje, ihastut varmasti kaupunkiin!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä annaleena
  annaleena Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.10.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 97

  Tuossa edellisessä vastauksessa tulikin hyvin lueteltua kaupungin päänähtävyydet lyhyelle vierailulle.

  Itse lisäisin listaan vielä Montjuicin kukkulan, jossa sijaitsee esim. olympiastadion, vanha linnoitus ja puistoaluetta upeilla näköaloilla kaupungin ylle sekä merelle. Plaça Espanyan Katalonian taiteen kansallismuseo on mahtavan näköinen ja vielä vaikuttavampi illalla valaistujen tanssivien suihkulähteiden aikaan.

  Passeig de Gracialla sijaitsevat Gaudin rakennukset La Pedrera ja Casa Batlló ovat myöskin näkemisen arvoisia kuten koko Passeig de Gracia luksusliikkeineen (Dolce&Gabbana, Gucci, Dior, Chanel, Armani, Vuitton ym…). Myös Sant Paun sairaalarakennukset, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle, ovat näkemisen arvoisia ollakseen todellakin vielä toiminnassa oleva julkinen sairaala, unohtamatta esimerkiksi kathedraalia ja Plaça de Sant Jaumen hallintorakennuksia.

  Myös FC Barcelonan kotistadion Camp Nou, jos on kiinnostunut jalkapallosta. El Bornen kaupunginosasta (Barri Goticosta Parc de la Ciutadellan ja eläintarhan suuntaan) löydät ihania kapeita kujia, nuorten designereiden liikkeitä ja paljon erilaisia baareja ja ruokapaikkoja (carta, tapas ym.) Tuo Bornen kaupunginosa on nuorten aikuisten ”chic”-paikka.

  Itse suosittelen maksamaan vähän ylimääräistä ja ottamaan Bus Turisticin, joka kiertää kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja voit jäädä pois millä pysäkillä tahansa ja hypätá uudestaan kyytiin myöhemmin. Metromatkalla nähtävyyksien väliset siirtymät jäävät pakostakin näkemättä ja kävellen välimatkat saattavat olla liian pitkiä. Varsinkin Eixamplen kaupunginosa on täynnä upeaa arkkitehtuuria ja nämä bussit yleensä ajavat reitit, joilta näet mahtavimmat rakennukset.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 110
  Vastauksia: 1765

  Jos tuonne ylös illalla köysiradalla kolisuttelet,
  niin katso, koska viimeinen juna lähtee alaspäin.

  Me aikoinaan ostettiin siihen edestakaiset liput.
  Mutta viimeinen juna män jo :-), kun olisimme alas
  halunneet.
  Loppui hyvin aikaisin (siihen aikaan ainakin) –
  noin kello 22.00….

  Taxilla sitten vaan alas. Kokemushan se oli sekin.
  Kuskilla sattui olemaan vielä suomal. tuttuja. Heh.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Pienet onnittelut, Sinulla 600 täynnä!!! 🙂

  Perästä tullaan sanoi vesihiihtäjä! 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Muistin tässä, että olen jossakin välissä suomentanut yhden jutun ja lisännytkin siihen samalla tietoja Barcelonasta. Siispä pengoin arkistoani ja löysin tämmöisen – toivottavasti saat siitä taustaa matkallesi:

  Barcelona

  Barcelona on yksi Välimeren alueen kauneimmista kaupungeista. Sen perustivat perimätiedon mukaan karthagolaiset vuonna 230 eKr. antaen kaupungille nimen Hamilkar Barkaan mukaan. Hänen poikansa Hannibal teki sittemmin omaa historiaansa johtaessaan toisen puunilaissodan aikana norsuarmeijansa Kataloniasta Pyrenneitten ja Alppien yli (218 eKr.) hyökätäkseen Roomaan.

  Nykyisin Barcelonassa ympäröivine alueineen asuu noin neljä miljoonaa ihmistä – lähes puolet Katalonian maakunnan väestöstä. Kaupunkina se on Espanjan toiseksi suurin, heti Madridin jälkeen.

  Monikaan kaupunki ei voi ylpeillä yhtä rikkaasta historiasta, ollen samalla niin avoimesti nykyaikainen kuin Barcelona, autonomisen Katalonian pääkaupunki. Se sijaitsee vuorten katveessa meren äärellä omaten runsaastii rikkaita tunnusmerkkejä jo varhaiselta kaudeltaan sekä keskiajalta alkaen aina tähän päivään asti. Näitä edustavat erityisesti kolme aluetta, vanhakaupunki, Montjuïc ja Eixample, kukin omine erottuvine piirteineen.

  Barcelonan vanhan kaupungin jakaa koko Espanjan kuuluisin kävelykatu, parin kilometrin pituinen La Rambla. Viehättävä goottilainen kaupunginosa eli “Barri Gòtic“ on syntysija, jonne roomalaiset Augustuksen aikana perustivat muurien ympäröimän kaupungin. Siitä lähtien se on ollut myös hallinnollinen alue, missä sijaitsevat goottilainen katedraali, katalonian hallinnollinen keskus, kaupungintalo, kuninkaallinen palatsi sekä La Llotja – pörssitalo, joka alunperin rakennettiin tulliksi vilkkaan alueen portille. Sen muodot uudistettiin 1700-luvun aikana. Rakennuksen ylemmissä kerroksissa toimi 1849-1970 Katalonian taideakatemia, jonka oppilaana on ollut myös nuori Picasso, jonka isä toimi siellä opettajana, sekä Joan Miró. Tänään La Llotja sisältää kirjaston ja hallinnollisia toimitiloja.

  La Rambla kävelykatu – oikeammin monikossa Las Ramblas, sen vaihtaessa nimeään peräti viidesti matkan varrella – sai nimensä arabiankielisestä sanasta ramla, joka merkitsee kuivunutta joen uomaa. Vielä 1200-luvulla Barcelonan kaupungin muurit seurasivat joen pengertä ja 1500-luvulla perustettiin vastarannalle luostareita sekä yliopisto. Myöhemmin uoma täytettiin ja rakennukset purettiin, mutta yhä tänäkin päivänä sen viisi vakiintunutta osaa tunnetaan varhaisilla nimillään.

  La Rambla alkaa Katalonian aukiolta ja jatkuu aina rantaan saakka. Katua kävellessä voit ostaa häkkilinnun yhtä hyvin kuin uhkean kukkakimpun ja sitä vierustavat monet hotellit, kaupat, ravintolat ja kahvilat. Erityisesti iltaisin La Rambla on paljon enemmän kuin tavallinen kävelykatu – se elää – ja siellä ovat kaikki!

  Lähempänä merta lounaassa sijaitsee Montjuïc monumentaalisine rakennuksineen. Aluetta reunustavat jyrkkäreunaiset vuoret, jotka ympäröivät lähes koko kaupungin. Jopa 213 metrin korkeudelle kohoavana se tunnetaan myös kaupungin tärkeimpänä virkistäytymiskohteena, josta saat samalla näkymän yli Barcelonan muun kaupungin. Kiinnostavin tutustumiskohde on Palau Nacional, joka toimi vuoden 1929 maailmannnäyttelyn päärakennuksena ja sisältää nyt Euroopan edustavimman kokoelman varhaisen keskiajan freskoja.

  Kun siirryt kaupunginosaan nimeltä Eixample (“laajennus“), kohtaat shakkilautaa muistuttavan katuverkoston ja loistavia esimerkkejä modernistisesta arkkitehtuurista. Barcelona voi ylpeillä Euroopan laajimmalla valikoimalla Art Nouveau -rakennuksia. Katalonian modernistinen tyyli kehittyi vuodesta 1854 alkaen. Tuolloin kaupungin keskiaikainen muuri päätettiin repiä maan tasalle alueen laajentamiseksi. Barcelonan hyvin toimeentuleva yläluokka ja heidän innokas mieltymyksensä erilaisuuteen vapautti sen ajan innovatiivisten arkkitehtien kädet asuintalojen ja julkisten rakennusten suunnittelussa. Yksi tuon aikakauden tärkeimmistä arkkitehdeistä oli Katalonian kansalliseksi kulttihahmoksi sittemmin kohonnut Antoni Gaudi (1852-1926), jonka luomuksia on myös yksi Euroopan kiehtovimmista kirkoista ja samalla Barcelonan keskeneräisin rakennus – Sagrada Familia eli Pyhän Perheen kirkko, jonka rakennustyöt aloitettiin vuonna 1882 ja jatkuvat tänäkin päivänä. Lähes sadan rakennuksen muodostelma Passeig de Gràcian ympäristössä tunnetaan ”kultaisena korttelina”, sisältäen monia kaupungin kauneimmista arkkitehtuurin kohteista.

  Barcelonan keskustan aluetta ympäröivä alue koki radikaaleja muutoksia 1980-luvulla ja seuraavan vuosikymmenen alkupuolella. Tuolloin perustettiin runsaasti uusia rakennuksia, puistoja ja aukioita, kuten Parc de l’Espanya Industrial ja Joan Mirón puisto, joihin molempiin liittyy järviä, veistoksia ja futuristista arkkitehtuuria. Kaupungista länteen sijaitsevat historialliset kuninkaallinen palatsi, Pedralbesin luostari ja Gaudin Parc Güell. Tämä Antoni Gaudin sykähdyttävä luomus on hyväksytty Unescon maailmanperintölistalle – vaikka alkuperäisesti projektista saatettiin aikanaan loppuun vain osa. Puistoa valmisteltiin vuosina 1900-1914 ja se avattiin yleisölle 1922.

  Vuoden 1992 olympialaisiin valmistautuva Barcelona koki renesanssin ja uudistui radikaalisti kisoja edeltäneen vuosikymmenen aikana. Muutoksiin sisältyivät uusi satama-alue, uudet avarat kulkuväylät kaupunkiin, minkä lisäksi avattiin lukuisia nykyaikaisia gallerioita ja museoita. Barcelona pesi kasvonsa kokonaisuudessaan. Vanha teollisuussatama purettiin ja korvattiin neljä kilometriä pitkällä rantakadulla, joka reunustaa kauniita hiekkarantoja. Vuonna 1992 valmistuneet olympiakylä ja olympiasatama ovat edelleen käytössä. Samalta alueelta löydät myös kaupungin parhaan hotellin – Hotel Arts …

  © Old Chap 2002-2007

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
  kirppuli79 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.11.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 112

  kiitos hyvistä vastauksista! printtasin ne ja otan mukaan matkalle.

  yksi asia askarruttaa vielä..
  onko barcelonassa tosiaan ”normaalia” enemmän taskuvarkaita? uskaltaako siellä kantaa käsilaukkua edes tiiviisti vartaloa vasten vai pitääkö rahat tunkea rintsikoihin(joita en käytä)?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Mulle sanoi tarjoilija Ramblan varren kuppilassa, että pidä lompakko kädessäsi kaiken aikaa kun maksat, sillä muutoin joku saattaa napata sen. Joo, käsitykseni mukaan siellä tulee turistiksi osoittautuvan olla tavallista varovaisempi. Mutta varmaan voit käsilaukuasi kiinni pitäen kantaa. Äläkä ota mukaasi kaduille enempää kuin uskot tarvitsevasi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä annaleena
  annaleena Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.10.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 97

  Varkaita Barcelonassa on valitettavasti paljon, ainakin keskeisimpien nähtävyyksien lähistöllä ja Ramblasilla.

  Mutta pärjäät hyvin, kun pidät laukusta normaalisti huolta etkä esimerkiksi laske sitä ilman hihnan tuolin ympärille kiertämistä viereiselle tuolille. Paikallisetkin usein istuvat terasseilla ym. laukut sylissään. Älä myöskään laske pöydälle mitään arvokasta (kännykkä, kamera…) ja jos mahdollista, yritä näyttää mahdollisimman paikalliselta. Älä esimerkiksi kaiva karttaa ja matkaopasta ja levitä niitä aivan nähtävyyksien lähellä taikka ihmistungoksessa. Myös varsinkin rannan ja keskustan metroissa ja niiden sisäänkäynneillä kannattaa katsoa, että laukku on suljettu ja vetoketju itseen päin.

  Mutta aivan normaalia huolellisuutta noudattamalla olen itse onnistunut välttämään varkaat jo reilun kolmen vuoden ajan, joten ei niitä kannata hysteerisesti varoa… 😉 Pitääpä koputtaa puuta…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 110
  Vastauksia: 1765

  Kiitos mimmeli! 🙂 Olitpa tarkkana. 😉
  ————————————————-

  Katos pakanaa, enpäs itse huomannutkaan.
  Ai kauheeta, toisaalta, oonkos mä räpeltänyt
  Orkkiin jo noin monta kertaa… :O Huh!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tinsuminsu
  tinsuminsu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  itse olin kesäkuun alussa siellä 2 viikkoa eikä sattunut mitään kun osasi olla varuillaan. käsilaukku koko aika tiukasti kädessä eikä tietty kannata kantaa suuria summia mukana, ja rannalla kannattaa olla tarkkana. mahtava kaupunki, edes kahdessa viikossa ei ehtinyt näkemään ja tekemään kaikkea mitä olisi halunnut:) mukavaa reissua!!

  tämä olinkin vähän vanha topicci 🙂 mut seuraavalle vinkit 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raya
  Raya Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Kiitos vaan minunkin puolestani Barcelona infosta!

  Olen tehnyt sellaisen päätöksen, että koluamme Gaudit, Picassot, Mirót ja ajelemme kaupungilla.
  Ostoksilla voimme käydä jollain Annaleenan suosittelemalla ostarilla, mutta ylivilkkaitten lasten kanssa jääköön kaupungilla kuljeskelu toiseen kertaan.
  -Tosin jos retkahdan kaupunkiin käy aivan varmasti toisin.

  Yöksi ajelemme Salouhun ei se nyt niin pitkä matka ole, muutamaa kertaa ajella edestakaisin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bochorno
  bochorno Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  ¨Katsokaa ja naurakaa lippu maksaa 90 egee/p
  Kävin kerran tossa teatterissa ja on maailman kuuluisin.

  http://www.bagdad.com/

  Meiltä ryöstettiin vuokrattu auto jne..

  Qué será, será ..what ever will be ….

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
  kirppuli79 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.11.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 112

  eli reissussa käytiin, oikein mukavaa oli eikä meitä edes yritetty ryöstää.. käytiin katsomassa sitä aivan upeaa kirkkoa, sagrada familiaa, kyllä siinä sanattomaksi meni kun sen näki. harmi vaan ettei koko kirkkoa saatu samaan kuvaan kun on niin mahdottoman iso.. muutkin gaudin luomukset tarkastettiin ja köysiradalla käytiin. kyllä meinas pissa päästä housuun kun niin korkeesta tornista se köysirata lähti, kääk! kuvia otettiin melkein 200kpl, saas nähä onnistunko niitä tänne lisäämään, kun en oikein osaa niitä juttuja

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raya
  Raya Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Koska päätin aloittaa bloggaamisen uudestaan kirjoitan Katalonian matkakertomuksen blogimuodossa.
  Käykääpä lukaisemassa ensimmäinen osa!

  http://espanja.org/node/6792

  Kiitos hyvistä vinkeistä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.