Olen käynyt asian läpi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä pauliina
pauliina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.02.2007
Kirjoituksia: 67
Vastauksia: 641

Olen käynyt asian läpi verottajan kanssa. Rajoitetustu verovelvolliseksi he eivät päästä kuin kolmen vuoden jälkeen. Verojuristini selvitti toisen reitin. Muutan Espanjaan, ei vaadi puolison muuttoa, haen ns. asuinpaikkatodistuksen,että asun pysyvästi Espanjassa. Suomesta saan sitten lähdeverokortin. Näin tuloni, jotka verosopimuksessa on sovittu, siirtyy Espanjaan. Soitin uudelleen ulkomaan verotus osastolle ja esitin heille vastaavan hypoteesin.He vastasivat, etteivät voi antaa veroeuvontaa, mutta sanoivat että noihna se taitaa mennä. Samantyyyppinen verosopimus on viime vuonna tehty myös Sveitsin kanssa. Joten Sveitsi näyttää nyt olevan meidän uusi asuinpaikka. Siellä voi kanjoneista riippuen, päästä normaalilla vanhuuseläkkeellä 0 prosenttiin. Lisäksi perheen kesken varallisuuden siirto on verovapaata. Eli, on kaksi tapaa; rajoitetusti verovelvolliseksi tai sitten ns. lyhyempi reitti hakea asuinpaikkatodistus. Näin puoliso voi jäädä suomeen ja tulla sitten kun tulee.